2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Újabb „jó erkölcsbe ütköző” szerződés?

A Városgazda igazgatójának magáncége is kapott Miskolctól pénzt. 700 ezer forint + áfát.

700 ezer forint + áfáért mérte fel tavaly a miskolci polgármesteri hivatal informatikai ellátottságát a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. jelenlegi igazgatójának magáncége, a Projekt Asszisztens Informatikai és Tanácsadó Kft. A dr. Kriza Ákos fideszes polgármester és a Projekt Asszistens nevében eljáró Perecsenyi Attila által aláírt megbízási szerződés nem tartalmaz semmiféle dátumot. Az átvilágítás összefoglalóját a hivatal informatikai csoportjának beszámolója alapján készítette el a cég, de az gyakorlatilag nem más, mint egy leltár. Ezt a leltárt a hivatal dolgozói maguktól is el tudták volna készíteni, ehhez nem kellett volna a Projekt Asszisztens megbízása. Minderről Bartha György és Földesi Norbert szocialista önkormányzati képviselők számoltak be szerdán Miskolcon.

Mint mondták, bár a megbízási szerződésen – megítélésük szerint törvénytelen módon – nem szerepel semmiféle dátum, az elkészített beszámoló szerint a felmérést a fideszes városvezetés hivatalba lépése után közvetlenül, november 24-e és december 23-a között készítették el. Emlékeztettek arra, hogy Perecsenyei Attilát 2010. december 1-jei hatállyal a Miskolc Holding akkori új vezetése, azaz közvetve a fideszes városvezetés a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft., illetve a Régiópark Miskolc Kft. ügyvezetőjévé nevezte ki. Jövedelme – egyéb juttatásokkal együtt – közel havi bruttó 1 millió forintot tesz ki.

Szerintük a Projekt Asszisztenssel kötött szerződés is ugyanúgy „jó erkölcsbe ütköző szerződés”, mint Molnár Attila Fidesz-elnök magáncégének önkormányzati megbízása. Úgy vélik, mindkét szerződés „a haverok kifizetéséről” szól, nem pedig valós teljesítményt igénylő munkavégzésről. Felháborítónak tartják, hogy erre költi a fideszes városvezetés a pénzt, közben pedig éppen csütörtökre, azaz holnapra hívott össze a polgármester rendkívüli közgyűlést, mert 2 milliárd forintot zárolni akar a város költségvetéséből. Felszólították dr. Kriza Ákos polgármestert, hogy „független jogi szakértőivel” vizsgáltassa meg mindkét szerződést, s tegye meg a szükséges lépéseket.

Mint arról az ÉszakOnline is beszámolt, Bartha György és Földesi Norbert az elmúlt héten arról beszéltek, hogy a fideszes városvezetés hivatalba lépése után szinte azonnal önkormányzati szerződéshez jutott a jelenlegi miskolci Fidesz-elnök, Molnár Attila cége, a Brillant M Bt. A radostyáni székhelyű, biztosítást, nyugdíjalapot kiegészítő fő tevékenységi körrel bejegyzett társaság egy hónapig, egészen pontosan 2010. november 30-ig végzett „stratégiai tanácsadást” Miskolc önkormányzatának, 300 ezer forint + áfa összegért. Akkor a két képviselő elmondta: a szerződés nem volt más, mint a választási kampány sikeres megvívásáért járó jutalom: Molnár Attila és felesége jövedelmét ezzel szerette volna a Fidesz biztosítani az adófizetők pénzéből mindaddig, amíg más önkormányzati cégnél, vagy a hivatalban nem tud állást biztosítani nekik. Ezt támaszthatja alá az is, hogy a szerződés lejártát követő nappal Molnár Attila a részben városi tulajdonú AVE Miskolc Kft. ügyvezetője, Molnárné Palotai Mariann pedig a polgármesteri hivatal HR (Human resource, azaz emberi erőforrás) vezetője lett.

Forrás:eszakonline.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek