2024. 07. 15. hétfő

Henrik, Roland
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Ügyészséghez fordult a Jobbik hivatali visszaélés miatt

A Jobbik úgy véli, Miskolcon a hatóságok több városrészben is eltűrik a törvénysértő állapotokat, ezért a párt feljelentést tett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Ügyészségen hivatali visszaélés gyanújával.
Az erről tartott sajtótájékoztatón Jakab Péter jobbikos önkormányzati képviselő elmondta, a Települések Megmaradásáért Egyesület elnökével, Szemes Istvánnal közösen azért tettek feljelentést, mert azt tapasztalják, hogy az évek óta tartó hatósági ellenőrzések ellenére sem szűnnek meg a jogsértő állapotok a város neuralgikus pontjain.

A politikus kiemelte, két évvel ezelőtt örömmel vette, hogy a Fidesz bevezette Miskolcon a rendszeres hatósági ellenőrzéseket, mára azonban kiderült, ez sem más, mint egy méregdrága blöff, valódi eredmények nélkül. Kifogásolta, hogy a hatóságok munkája kimerül a jogsértések rögzítésében, de nem történik meg a törvénytelen állapotok felszámolása.

Az elmúlt években az önkormányzat olyan helyekre is kiállított lakcímkártyát, ahol nem is volt lakás, eltűri, hogy a nyílt utcán folyjon a szennylé, arról nem is beszélve, hogy a város a gyermekvédelmi törvénynek sem szerez érvényt, asszisztálva ezzel a folyamatosan megvalósuló gyermekveszélyeztetéshez, hangsúlyozta Jakab Péter. Szerinte ezzel a hatóságok megszegik hivatali kötelességüket.

„A miskolciaknak elegük van abból, hogy az önkormányzat a jogszabályokat csak a többségi társadalommal akarja betartatni, ugyanakkor bizonyos városrészekben eltűri, hogy a magyar törvények helyett etnikai sajátosságokon alapuló szokásjog érvényesüljön” – fogalmazott Jakab.

Hangsúlyozta, a feljelentéstől azt várják, hogy az a hatóság, amelyik nem tesz meg mindent a törvényesség helyreállításáért, maga is a törvénnyel kerüljön szembe.

Újságírói kérdésre közölte azt is, a 150 milliós lyukói telepprogrammal kapcsolatban beígért vizsgálódásuk a végéhez közeledik.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek