2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Turista osztályon utazott a miskolci delegáció Dél-Koreába

A május 19-én reggel induló és május 23-án este Miskolcra érkező delegációt Dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere vezette, melynek tagjai a Miskolc Holding, a Miskolci Egyetem, a BOKIK és helyi vállalkozások képviselői voltak.

Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalától 4, a Miskolc Holdingtól pedig 5, azaz összesen 9 fő utazott.
Egy-egy személy utazása -a reptéri illetékkel együtt – 204.500 forintba került, minden más költséget a fogadó város, azaz Asan állt!
(A repülőjegyek ára fejenként (oda-vissza Budapest-Szöul viszonylatban) 185 ezer forint volt+ 19.500 forint reptéri illeték. )  
A delegáció többi tagja – BOKIK, Miskolci Egyetem és a vállalkozások – saját költségvetésükből rendezték az utazást.

EMLÉKEZTETŐ:  
Dél-koreai kezdeményezésre Asan és Miskolc polgármestere tavaly testvérvárosi megállapodást írt alá, prioritásként megjelölve a turisztikai, gazdasági és kereskedelmi együttműködési területeket. Az együttműködéshez a két város egyeteme is csatlakozott. Magyarországon Miskolc az egyetlen város, akikkel kapcsolatfelvételt kezdeményezett a világ egyik sikergazdaságának számító Dél-Korea.
A kiutazás célja az export-import kapcsolatok fejlesztése, a helyi termékek dél-koreai piaci pozíciójának megteremtése, a turisztikai és oktatási együttműködések kialakítása, az ingatlan- és közlekedésfejlesztés, valamint a helyi, térségi vállalatok,
vállalkozások „helyzetbe” hozása. Dél-Korea elsősorban Miskolc élelmiszeripara, turisztikai és a gazdaságfejlesztési lehetőségei iránt érdeklődik.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek