2021. 10. 22. péntek

Előd
1 EUR 363 HUF
1 GBP 431 HUF

Tragikus eredménye lehet a kormány következetlen munkaügyi politikájának

A Jobbik aggodalmát fejezi ki a kormány következetlen, rosszul felépített foglalkoztatási és munkaügyi politikája miatt. Álláspontunk szerint, az aktív korúak közül azok, aki képes és tud dolgozni, az dolgozzon, a segélyek mértéke és jogosultsági háttere legyen munkára ösztönző, aki pedig nem akar dolgozni, az ne is egyék. Ahhoz azonban, hogy ez teljesülhessen, először munkahelyekre van szükség, a főállású munkahelyek illetve a közmunkaprogram keretei közt 8 órában foglalkoztatottak számának növelésével. A mindezek hatására bekövetkező munkanélküliség-csökkenéssel egyidejűleg lehet elkezdeni, komolyan szigorítani a munkanélküliséggel összefüggő ellátások rendszerét.

A kormány azonban felcserélte a sorrendet: először elvesz  mindent, legyen szó megélhetést biztosító közmunkáról, munkanélküli segélyről, korkedvezményes nyugdíjról vagy rokkantsági státuszról, majd mikor sok százezerrel növelte a minden típusú ellátás nélkül maradtak számát, akkor kezd elgondolkodni a munkahelyteremtés mikéntjén. Az is várható, hogy az elégedetlenkedő lakosságot, ellenzéket a szokásos módon türelemre inti majd a Fidesz-KDNP, mondván nem lehet egy év alatt csodát tenni, ők 10 évre vállalták a munkahelyteremtést.

A Jobbik felhívja a kormánytöbbség figyelmét, hogy a munkanélküli emberek döntő többsége örömmel dolgozna, ha lenne hol. Munkahelyek és minimális megélhetést lehetővé tevő szociális ellátás nélkül teljesen magukra maradhatnak az emberek, akik nem tudnak 10 évet várni a foglalkoztatás bővítésére, hiszen addig is kell enniük, lakniuk, a gyermekeikről gondoskodni.  A kormány tervezett intézkedései százezrek, vagy éppenséggel milliók számára nyitnak egyenes utat a teljes nincstelenség, reményvesztettség, majd ezek következményeként az éhséglázadások felé.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A Vasgyári Rendőrőrs területén szolgálatot teljesítő egyik körzeti megbízott fogta el azt a huszonnyolc rendbeli betöréssel gyanúsítható férfit, akit …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum