2023. 02. 4. szombat

Ráhel, Csenge
1 EUR 387 HUF
1 GBP 433 HUF

Tragikus csúcson az új esetek és a halálozások száma – A DK reagálása

Mára 10 759 új fertőzöttet találtak az országban, 1174 honfitársunk volt lélegeztetőgépen, 213 ember pedig meghalt a járványban, azaz kevesebb mint 7 percenként vesztettünk el egy honfitársunkat. Utóbbi adat világrekord, tegnap az egész világon sehol sem halt meg annyi ember lakosságarányosan, mint nálunk. Az Orbán-kormány tegnap világelsővé tett minket a halálozásban, ez ma a szomorú magyar valóság.

A Demokratikus Koalíció felszólítja a miniszterelnököt: fejezze be a nyilvánvaló hazudozást, és nézzen végre szembe a valósággal: onnan, hogy “mindenkit meggyógyítunk”, oda jutottunk, hogy közel 18 ezer ember halt meg eddig a járványban és még nem látszik a vége. Onnan, hogy “a védekezés sikerét a halálesetek és a megmentett életek számában mérjük”, oda jutottunk, hogy a tegnap világelsők lettünk halálozásban. Ez a kormány járványkezelésének teljes és totális bukása.

Arató Gergely

A DK frakcióvezető-helyettese, elnökségi tagja

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Bejelentés!
Veres Pál, Miskolc MJV polgármestere Facebook-posztban jelentette be, hogy polgármesterjelöltként indul a 2024-es önkormányzati választásokon. "Sz…