2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Tovább harcol a Jobbik a Neptun utcai általános iskoláért

A XV. kerületi Neptun utcai általános iskola diákjai, tantestülete és a gyermekek szülei demonstrációt tartanak, melyhez a Jobbik több képviselője is csatlakozik.
Mint ismert, a budapesti általános iskola egy tollvonással fog megszűnni, az épületet pedig a kínaiak vehetik át. Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere várhatóan május 29-ig fog döntést hozni az iskola jogutód nélküli bezárásáról. Az intézménybe jelenleg mintegy 300 gyermek jár, köztük sérültek is, akik speciális oktatást igényelnek. A Neptun iskola megszüntetését követően azonban ezek a tanulók távolabbi intézményekbe kerülnek majd, ami a szülőknek is jelentős gondokat okozhat majd.

A Jobbikot felháborítja az, hogy köznevelési intézmények átszervezése címén, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) hatszáz iskolát zár be és több ezer pedagógust tesz az utcára. Felszólítjuk a KLIK-et és az önkormányzatokat, hogy ne gazdasági célok alapján döntsenek az oktatási intézmények sorsáról. Az illetékes döntéshozók pedig álljanak a nyilvánosság elé, vállalják a felelősséget tetteikért és ismerjék el, ha korrupcióban vettek részt!

Monostori Zsolt, a Jobbik XV. kerületi önkormányzati képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek