2024. 04. 14. vasárnap

Tibor
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Tóth Csaba szocialista képviselő pert vesztett a Momentum elnökével szemben

Zugló MSZP-s országgyűlési képviselője rágalmazás bűntette miatt tett feljelentést a Momentum elnöke ellen, azonban a mai nappal hivatalosan is elbukott a per.
Fekete-Győr András még szeptemberben beszélt az ATV Reggeli Start című adásában arról, hogy milyen akadályokat lát a közös lista állításával kapcsolatban és milyen kizáró körülmények miatt nem tudna együttműködni bizonyos emberekkel. Ekkor mondta el a Momentum pártelnöke, hogy számukra a kritérium az, hogy ne legyenek a listán olyanok, akit valaha csaláson értek, vagy bármilyen formában megkárosítottak adófizetők

Garancia kell arra, hogy a közös listán nem szerepelnek olyan személyek, akik az elmúlt 30 évben megkárosították a magyar adófizetőket, vagy olyan mértékű csalásban, lopásban vettek részt. Mi erre fogunk garanciát kiharcolni, a Momentum a legerősebb ellenzéki pártként ezt megteheti.” – hangzott el Fekete-Győr Andrástól az ATV, 2020. szeptember 24-én.

A beszélgetés egy későbbi pontján a Momentum pártelnöke elmondta, hogy a zuglói Tóth Csabát nem szeretné a közös listán, vagy a Parlamentben, vagy bármilyen politikai intézmény közelében látni, azonban ha egyéniben megnyeri az előválasztást, akkor a választói akarat érvényesül.

Azonban a mai bírósági határozat szerint kiderült, hogy Fekete-Győr András szavai alapján nem egyértelmű, hogy milyen kontextussal kapcsolatban nem szeretné Tóth Csabát a közös listán látni. Ebből kifolyólag az MSZP-s politikus keresetét elutasították.

Fekete-Győr András az ítélet kapcsán elmondta:

„Ahogy az ellenzéki szövetség pártjai, úgy a Momentum is konzekvensen képviselni fogja azt, hogy a közös listán nem szerepelhet olyan személy, akit valaha csaláson értek, illetve aki megkárosította az adófizetőket. A jövőben is ehhez fogjuk tartani magunkat, és kiállunk a közélet megújítása mellett.”

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek