2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 394 HUF
1 GBP 465 HUF

Titkos mutyik Mezőkövesden?

Már az adatvédelmi ombudsman szerint is törvényt sért a mezőkövesdi önkormányzat, amikor nem biztosítja a közérdekű adatok megismerhetőségét, vagyis jogszerűtlenül titkolja el a választók elől a közpénzek felhasználásának mikéntjét.
A Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei alelnökeként, és mezőkövesdi lakosként is elfogadhatatlannak tartom, hogy a közvagyon sorsát nem ismerhetik meg az állampolgárok, vagyis nem tudhatják, választott vezetőik hogyan bánnak a befizetett adóforintjaikkal. Jelen esetben nem tudhatják meg, milyen körülmények között értékesítette a Fidesz a Zsóry Fürdő egy részét, és azt sem, a Tállai-féle városvezetéshez kötődő 3 milliárdos kötvénykibocsátásból mennyi munkahelyet teremtett ígéretének megfelelően a kormánypárt.

Megszokhattuk már, hogy a mutyi és a kudarc mindig is titkos volt Mezőkövesden. A Jobbik ugyanakkor elkötelezett a közélet átláthatósága mellett, ezért is kezdeményeztem az adatvédelmi biztos vizsgálatát, melynek eredményeként Péterfalvi Attila felszólította az önkormányzatot, haladéktalanul teljesítse az említett közügyekre vonatkozó adatkérést 15 napon belül.

Ha a városvezetés ezek után sem adja ki a kért információkat, azzal azt fogja bizonyítani, hogy a választások évében a Fidesznek különösen nem érdeke felfedni a korrupció mértékét, és a munkahelyteremtés kudarcát.

Jámbor Márk, a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek