2024. 06. 25. kedd

Vilmos
1 EUR 394 HUF
1 GBP 465 HUF

Terítéken a levadászott táblák

A legaktívabb Borsod-Abaúj-Zemplén megyei táblavadász 15 különböző hibára hívta fel a hatóságok figyelmét. A Rendőrség, ezen belül a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság is meghirdette október 1-je és november 1-je között a nagy „Táblavadász” akcióját.

A közlekedésbiztonsági program lényege az volt, hogy az állampolgárok, akik indokolatlannak tűnő, esetleg megtévesztő KRESZ táblát észlelnek Borsod-Abaúj-Zemplén megye útjain, a tábla fotóját, vagy a beazonosításhoz szükséges helyszín pontos leírását eljuttassák a rendőrségre. Az egy hónapos „vadászidény” alatt összesen 52
észrevételt küldtek meg a főkapitányságra, amelyeket a szakemberek
értékelnek majd, és megoldási javaslattal továbbítják a közútkezelőnek.

A beérkezett észrevételek között volt, amelyeket nem lehetett értékelni, mivel nem feleltek meg kritériumoknak, például nem csatoltak hozzá fényképmellékletet, azonban ezeket is továbbították a területileg illetékes rendőrkapitányságok felé, így ezek sem vesznek el.

A bejelentések között előfordult olyan, ahol járda építését kérték, vagy éppen javaslatot tettek különböző közlekedési jelzések elhelyezésére, pótlásukra vagy eltávolításukra vonatkozóan. Egyes a forgalmi rend módosítására tett javaslatok pedig a KRESZ érvényben lévő szabályai alapján nem valósíthatóak meg. A rendőrség valamennyi bejelentést a területi szervekkel és közútkezelőkkel megvitatja, és ha szükséges, az érintett szakhatóságok bevonásával forgalomtechnikai bejárást kezdeményez melyek után a lehetséges, és kívánatos változásokat végrehajtják.

Információs háttér:
A rendőrség az akcióval kapcsolatban együttműködik a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-vel, a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központtal, a Nemzeti Közlekedési Hatósággal, illetve az Állami Autópálya Kezelő
Zrt.-vel.

Terítéken a levadászott táblák Terítéken a levadászott táblák

„Miskolc, Soltész Nagy Kálmán úti általános iskola előtti
gyalogátkelőhely mindkét oldalán védőszigetet alakítottak ki az előzés
megakadályozására, csak annyi szépséghibája van, hogy a város felől
érkezve egy 30 km tábla is van, de Pest felől érkezve 50 km
sebességgel lehet haladni, mert ott nincs sebességkorlátozás.
Mellékelve mindkét irányból a fotót”.

Terítéken a levadászott táblák

Táblaerdő – Ózd, a levélíró a közlekedési táblák számát
sokkalta.
 

B-A-Z. MRFK: Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek