2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Jobbik:Tegyünk rendet cigányügyben – Jakab Péter vitára hívja Krizát és Pásztort

A Fidesz négy évig költötte a pénzt a cigánytelepekre, most pedig arról beszél, hogy felszámolja azokat. A gyurcsányisták évekig tagadták a cigánybűnözés létét, most azt mondják, mégis van. Jakab Péter tévévitára hívja Kriza Ákost és Pásztor Albertet, hogy a választók tisztán lássák, ki mit gondol valójában a miskolci cigánykérdésről.

A Jobbik polgármesterjelöltje szerint a Fidesz és Gyurcsányék kormányzati szerepben tabuként kezelték a cigánykérdést. Most, hogy a Jobbik erősödése miatt kénytelenek hozzányúlni a témához, rögtön el is tévedtek a „cigányúton”: április 6-ig fejlesztették a cigánytelepeket, és tagadták a cigánybűnözés létét. Ma már a szavazatmaximalizálás érdekében a Fidesz gettófelszámolással kampányol, a baloldal pedig elismeri, hogy van „romabűnözés”, bár ez utóbbi kimondásáért közben a DK ugyanúgy bocsánatot kért, mint ahogy Pásztor Albert is a 2009-es „cigányozós” kijelentéséért.

Jakab Péter szerint a Fidesz valós megoldás helyett egyszerű kampánytémává silányította a cigánytelepek kérdését, a baloldal pedig azt sem tudja eldönteni: van-e cigánykérdés Miskolcon vagy sem. Miközben a pártok a szavakon lovagolnak, a lakosság nap, mint nap szenved a problémától, melyre határozott megoldást vár, tette hozzá.

Közölte: cigányügyben is tiszta vizet kell önteni a pohárba, ezért tévévitára hívja Kriza Ákost és Pásztor Albertet. A választóknak joguk van tisztán látni: ki, mit képviselt eddig, mit képvisel most, és milyen megoldást kínál Miskolc egyik legnagyobb problémájára. Mint mondta, reméli, egyik jelölt sem futamodik meg az érvek ütköztetése elől, ezért pénteken 13:00-ra a Jobbik Széchenyi utcai irodájába várja őket egyeztetésre a vita részleteiről.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek