2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Társadalmi összefogás az amputált lábú asszony életéért

Fedél alatt, orvosi ellátással biztonságban tölthette az éjszakát az a mindkét lábára amputált 70 éves asszony, aki a főváros XV. kerületében az utcán kötött ki az önkormányzati lakásból, majd az átmeneti idősotthonból történt kétszeri kilakoltatását követően – jelentette pénteken a Magyar Szociális Fórum.
Nagy Lajosnét (Emma néni) péntekre virradóra egy kerületi hajléktalan szállóban fogadták be, és a lábadozóban helyezték el átmenetileg. Az intézkedés vélhetően annak hatására született, hogy a Magyar Szociális Fórum csütörtökön életmentő segítségre kérte Czibere Károlyt, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárát, és megküldte neki Simó Endre Orbán Viktornak írt július 27-i levelének másolatát, melyben soron kívüli életmentő segítségre kérte a kormányfőt, tekintettel az asszony fizikai állapotára. Az államtitkár intézkedésének eredményeként elhárult a közvetlen életveszély az asszony feje fölül, noha helyzete még nem rendeződött.

Az államtitkár kabinetje arról is tájékoztatta a Magyar Szociális Fórumot, hogy dolgozik a végleges megoldáson, Nagy Lajosné tartós bentlakásos elhelyezésén, és elindították az ügyet.

Ezzel egy időben egy orvosprofesszor vidékről felajánlotta az asszonynak, hogy családja befogadja. Az emberiesség szép megnyilvánulásának egyetlen feltétele, hogy a magatehetetlen rokkantat valaki elszállítsa otthonáig.

Horváth Ferencné, a deviza-hitelkárosultak érdekében folytatott kiállásáról ismert kiskunmajsai asszony az Alapvető Jogok Biztosánál járt közben Emma néniért. Székely László ombudsman intézkedést helyezett kilátásba az ügyben.

A Magyar Szociális Fórum üdvözli az amputált lábú asszony életének védelmében létrejött társadalmi összefogást, a személyes felajánlást, és reméli, hogy mielőbb hírt adhat Nagy Lajosné több mint két éves kálváriájának megnyugtató lezárulásáról.+++

Az ügy előzményeiről lásd: www.mszfszk.hu

Kiadta: MSZF SZK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…