2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Tabutéma a mezőkövesdi laktanya sorsa?

Ezt a kérdést tette fel szerdai sajtótájékoztatóján Dr. Bóta Mihály, a Jobbik mezőkövesdi alelnöke azok után, hogy hónapok óta nem hajlandó kiadni a helyi önkormányzat a laktanyával kapcsolatos közérdekű adatokat.

Emlékeztetett: a mezőkövesdi laktanyát Tállai András volt polgármester 2008-ban a forgalmi értékének töredékéért, 5 millió forintért adta el. Mint fogalmazott, „rejtélyes okokból” a fideszes önkormányzat nem élt a visszavásárlási jogával, így végleg „elúszott” a jelentős értékű városi vagyon.

Hozzátette azt is, a laktanyával kapcsolatos közérdekű adatokat hónapok óta nem hajlandó kiadni az önkormányzat, azok másolási díját horribilis mértékben állapították meg, akadályozva ezzel az információhoz való jutást.

Tekintettel arra, hogy a Jobbik önkormányzati képviselőjének sem adják ki az ingatlannal kapcsolatos iratokat, gátolva képviselői munkáját, a radikális párt megtette a szükséges jogi lépéseket, tájékoztatott Dr. Bóta, aki jelzés értékűnek nevezte a Fidesz titkolózását az ügyben.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek