2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Szolidaritási különadó – a kormánypártok belátják tévedésüket?

Az LMP szerint Pálffy István KDNP-s politikus szolidaritási adó bevezetéséről tett nyilatkozata azt mutatja, hogy a kormánypártok is kezdik belátni: az egykulcsos adórendszer bevezetése súlyos károkat okozott az országnak. Az LMP azt javasolja, hogy induljon egyeztetés a parlamenti pártok között egy igazságos és fenntartható adórendszer bevezetéséről.

Az LMP korábban is határozottan állította, hogy a jobb módúaknak adott adócsökkentés nem fogja felpörgetni a gazdaságot. A Fidesz az egykulcsos szja bevezetésével óriási lyukat ütött a költségvetésen, hatalmas társadalmi feszültségeket szított, milliók megélhetését tette nehezebbé, és csökkentette a munkahelyek számát.

Pálffy István szolidaritásról beszél, csakúgy, mint az LMP: ebben a válsághelyzetben senki nem vonhatja ki magát a közteherviselés alól. Nem az adócsökkentés, hanem a jobb módúak és vagyonosok határozottabb közteherviselése vinné előre az országot. Igazságos adópolitikára van szükség, többkulcsos személyi jövedelemadóval, amely nem csak segítene a gazdaság beindításában, hanem lehetőséget biztosítana arra is, hogy az alacsonyabb fizetéssel rendelkezők jövedelme is emelkedjen.

A KDNP-s politikus szavai arra utalnak, végre a kormánypártok is kezdik belátni tévedésüket. Az ökopárt bízik benne, hogy a felismerést tettek is követik. Az LMP minden olyan kezdeményezést kész támogatni, amely az egykulcsos adórendszer felszámolására, és egy igazságos és fenntartható adózási rendszer bevezetésére irányul.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek