2024. 05. 27. hétfő

Hella
1 EUR 385 HUF
1 GBP 452 HUF

„Szociális kártyát” vezetne be a monoki polgármester

„Szociális kártyát” vezetne be a monoki polgármester „Szociális kártyát” vezetne be a monoki polgármester Szociális kártya bevezetését kezdeményezi Monok polgármestere abban a hétfői nyílt levélben, amelyet Bajnai Gordon miniszterelnöknek írt. Szepessy Zsolt javaslata szerint erre a kártyára utalnák a szociális segélyeket és más juttatásokat, így azokat csak meghatározott termékekre költhetnék el a rászorulók a kijelölt helyeken.

A kártya bevezetését a következő módon indokolja:” A magyar államot százmilliárdos nagyságrendű kár éri azáltal, hogy a segélyek és egyéb juttatások jelentős része a szürke-, illetve feketegazdaságon keresztül bizonyos bűnözői körökhöz kerül, akik kivonják magukat az adófizetési kötelezettség alól, s egyre jobban megerősödve, egyre több bűncselekményt követnek el.”

Ezek az összegek gyakran nem jutnak el azokhoz, akik arra valóban jogosultak és rászorulnak.

Szepessy Zsolt ezért egy új rendszer törvénybe iktatását és alkalmazását kezdeményezi, amely szerint minden juttatást, támogatást, segélyt egy bankkártyához hasonló, és annak elvén működő szociális kártyára utalnának. Csak meghatározott termékekre: például általános élelmiszerek, ruházat, tanszerek, tisztító- és tisztálkodó szerek, gyógyszerek, valamint tüzelő, távfűtés, víz, gáz, villany, és lakbér, lakáshitel törlesztés, lehetne a pénzt költeni.

A szociális kártyát elfogadó  üzletek, boltok kizárólag helyi kis- és középvállalkozások lennének, – akiket persze megfelelően ellenőriznének – így a segélyek és más juttatások az adott településeken maradnának

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni. Ma még a Nemzeti Adó- és Vámhiva…

További cikkek