2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Szemétbiznisz hatósági közreműködéssel

Bejárással egybekötött sajtótájékoztatót tartott a Jobbik a hejőpapi hulladéklerakónál, a párt szerint ugyanis már a szemetet is ellopják az arra hajlamosak, ráadásul mindezt a hatóságok tudtával.

Lukács Attila a Jobbik választókerületi elnöke bevezetőjében elmondta: egy hejőszalontai lakos jelentette be még 2015-ben, hogy a hejőpapi hulladéklerakó hátsó kerítésén át évek óta lopják a szemetet. A hejőszalontai polgármester, Anderkó József az egyik testületi ülésen maga is arról beszélt, hogy bár megkereste a rendőrséget, nem foglalkoztak az üggyel, mondván, a kiilleszkedett személyek addig sem a településen követnek el bűncselekményeket.

A folytatásban Lukács hozzátette: „ha ezt jóhiszeműen el is hisszük, akkor is hiányérzetünk lehet, mert ahogy polgármester úr is hangsúlyozta, ezáltal fertőzések kerülnek be a településre. Ráadásul a becsületes lakosok mindennapjait mérgezi meg az innen kihordott szemét elégetéséből származó sűrű, fekete füst. A helyzet törvényellenes, tarthatatlan, amit az illetékes hatóságoknak meg kell szüntetni” – nyomatékosította Lukács.

A jobbikos politikus ugyanakkor méltatta Szabó Gergelyt, Hejőszalonta önkormányzati képviselőjét, aki közleményen keresztül szólította fel az érintett hatóságokat: tegyenek meg minden tőlük telhetőt a hulladéklopás megszüntetése érdekében.

Lukács szerint megdöbbentő, hogy ennek hatására a helyzet megoldása helyett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság jó hírnév megsértése okán pert kezdeményezett Szabó ellen. Az első tárgyalás már le is zajlott, ahol a képviselő perbeli nyilatkozata szerint a polgármester több olyan tiszaújvárosi rendőrről is tud, akik információkat szivárogtattak ki a rendőrségtől illetékteleneknek. Egy rendőr neve konkrétan el is hangzott, tájékoztatott az ellenzéki politikus, aki felszólította a hatóságokat: ne azzal szemben lépjenek fel, aki jelzi a jogsértést, hanem azzal, aki elköveti.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…