2022. 06. 27. hétfő

László
1 EUR 401 HUF
1 GBP 468 HUF

Szégyenletes az NVB mai döntése, a DK a Kúriához fordul

A fideszes többségű Nemzeti Választási Bizottság ma elutasította a Demokratikus Koalíció népszavazási kezdeményezését, amelyet a mindenkinek járó, ingyenes koronavírus-tesztért indítottunk. Az NVB indoklása bepillantást enged a diktatúrák és a nép viszonyába: szerintük ez kormányrendeleti hatáskör, amibe az emberek nem szólhatnak bele. A kormány tehát előbb a járványvédelmi szakemberek véleményét vette semmibe, amikor nem kezdett ingyenes és tömeges tesztelésbe, most pedig semmibe veszi az emberek akaratát is, akik joggal tartanak igényt a befizetett adóikból vásárolt tesztekre.

A Demokratikus Koalíció a Kúriához fordul az NVB mai szégyenletes döntése után. A DK szerint az embereknek joguk van eldönteni, hogy széleskörű, bárki számára feltételek nélkül elérhető ingyenes koronavírus-tesztelést akarnak, vagy kijárási korlátozásokat és az ország lezárását. A DK szerint ha nem lesz a kérdésben népszavazás és a magyarok nem kényszeríthetik a kormányt a koronavírus-tesztek ingyenessé tételére, az a járvány nyomon követése híján előbb-utóbb korlátozó intézkedésekhez, az ország lezárásához és még nagyobb gazdasági válsághoz fog vezetni. A DK reméli, hogy a Kúria szabad utat ad a népszavazásnak és az embereknek ahhoz, hogy ők döntsék el, melyik utat akarják járni.

Sebián-Petrovszki László
a DK pártigazgatója, országgyűlési képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Pedibusz Gödöllőn
Még nem sokan tudják mi is az a Pedibusz ill a Pedibusz program Gödöllőn. Ez a program arról szól, hogy a gyerekek egy jó szervezéssel , felnőtt kísér…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum