2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Százmilliós bevételről mondott le a miskolci Fidesz Törökbálint javára

Kriza Ákos a Miskolci Sörfesztivállal, sokkal inkább Törökbálintot támogatta Miskolc helyett, s ez 2020-ig már így is marad – jelentette ki Pakusza Zoltán, a Jobbik helyi önkormányzati képviselője. Az első Miskolci Sörfesztivál kapcsán sokáig foglalkoztatta a közvéleményt, hogy összegszerűen mennyit is profitált abból a miskolci önkormányzat, hiszen ha csak a területfoglalás rendeletben előírt díjára vagy a városi cégeknek fizetett reklámbevételre gondolunk, akkor több százmilliós összeg gyarapíthatta az önkormányzat, s ezáltal az adófizetők nem túl vastag pénztárcáját – jelzete a nemzeti radikális politikus.

Hozzátette, a napokban olyan dokumentum jutott a Jobbik birtokába, amiből egyértelműen kiderül, az 50 ezer négyzetméteres fesztiválterületet és a sportcsarnokot ingyen biztosította Miskolc városa a Hajdú Péter által jegyzett Törökbálinti cégnek, de az önkormányzatnak kellett biztosítania a reklámfelületet, a takarítást, a szemétszállítást és az orvosi ügyeletet is. Ezzel százmilliós bevételtől estek el a miskolciak, ráadásul nem csak egyszer. A fideszes városvezetés ugyanis olyan megállapodást kötött Hajdú Péter cégével, melynek értelmében 2020-ig vagy a törökbálintiak rendezik meg a fesztivált – ugyanilyen feltételekkel – vagy senki – mondta Pakusza.

A Jobbik úgy véli, a fesztivál eredményét hasonló szintű önkormányzati támogatás mellett miskolci rendezvényszervező vállalkozás is elérte volna, sőt, akár egy városi cég is, melynek eredményeként a fesztivál nemcsak közvetve a turisztikai vállalkozásokon, de a közvetlen jegybevételen keresztül is Miskolcot gazdagította volna. Pakusza Zoltán szerint Kriza Ákos minderről lemondott, ráadásul a Közgyűlés, vagyis a miskolciak megkérdezése nélkül.

„ A Jobbik javasolja, hogy Kriza Ákos 2014-ben ne Miskolcon, hanem Törökbálinton szálljon versenybe a polgármesteri székért, ott még lehet esélye” – fogalmazott a nemzeti radikális politikus.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…