2023. 06. 9. péntek

Félix
1 EUR 369 HUF
1 GBP 428 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Szándékosan engedtek szennyvizet a Normafára – a Momentum képviselője feljelentést tesz

Szándékosan engedtek szennyvizet a Normafára – a Momentum képviselője feljelentést tesz

Vadász Gábor, a Momentum 12. kerületi politikusa bejelentette, hogy két képviselőtársával büntető feljelentést tesznek, mert az önkormányzat “házi cége” a Normafánál szándékosan károsította a környezetet.

Megcáfolhatatlan bizonyíték van rá, hogy a 3R Kft. november 18-án nagy mennyiségű, fertőző kommunális szennyvizet eresztett ki a Normafa védett természeti területére. A károkozást először letagadták – mind a cég, mind az önkormányzat –, a környezetszennyezést nyilvánosságra hozó Normafa – természetesen csoportot vádolták hazugsággal, azonban fényképek alapján kiderült az igazság. Eszerint a 3R Kft. a síházból érkező szennyvizet a Normafa zöld területére folyatták ki, a szennyező fekália így alig néhány méterre hömpölygött a kirándulóktól.

Az eset után Vadász nem csak feljelentést tett, de nyílt levélben kérte számon Pokorni Zoltán, kerületi polgármesteren a történteket.

Vadász Gábor az alábbi kérdéseket intézte nyílt levelében Pokorny Zoltán polgármesterhez.

Az üggyel kapcsolatban a mai napon levélben az alábbi kérdéseket intéztem Pokorni Zoltán polgármesterhez:

1. Miért késlekedett az önkormányzat a kirándulók figyelmeztetésével? Miért csak akkor adott ki közleményt, kérve, hogy kerüljék el a szennyezett területet, amikor a hír már bejárta a közösségi médiát.

2. A Normafa-természetesen oldal képein jól látható, hogy tegnap alig néhány méterre a hömpölygő szennyvíztől idős emberek és kigyermekes kirándulók sétáltak! Ki viseli a felelősséget, amennyiben egy kiránduló fertőző betegséget kap el?

3. A fertőzésveszélyt is jelentő környezetszennyezésről az Önkormányzat illetékesei miért nem tájékoztatták a Katasztrófavédelmi Igazgatóságot és az illetékes népegészségügyi szerveket?

4. A történtek után nem látja-e indokoltnak az Önkormányzat a 3R Kft.-vel kötött szerződések fenntartásának felülvizsgálatát? Nem elég, hogy a cég munkatársai – ráadásul szándékosan – súlyos kárt okoztak, még meg is próbáltak hazugsággal kibújni a felelősség alól, másokat vádolva ezzel!

5. Milyen további lépéseket tervez az Önkormányzat a 3R Kft.-vel szemben?

6. Az Önkormányzat részéről megbízóként ki és hogyan ellenőrizte a 3R Kft. munkavégzését a területen?

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek