2024. 06. 16. vasárnap

Jusztin
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

Szakmai és erkölcsi alkalmatlansága miatt távoznia kell a TEK vezetőjének

A Jobbik döbbenetesnek tartja, hogy Magyarország egyik titkosszolgálati eszközökkel is felruházott rendvédelmi szervének, a Terrorelhárító Központnak a vezetője újabb és újabb politikai állásfoglalásokat tesz.

Hajdu János főigazgató a Jobbik majd’ egymilliós szavazótáborát, a párt tagságát és szimpatizánsait sértette meg azzal, hogy összemosta egy súlyos bűncselekménnyel. Azzal, hogy az ATV műsorában a Jobbik táborát, a Jobbik szimpatizánsait együtt említette a kislétai romagyilkossággal, nemcsak a TEK irányítására vált alkalmatlanná erkölcsi és szakmai értelemben, hanem mindenfajta rendvédelmi feladatra is. Hajdu Jánosnak ezért távoznia kell posztjáról, de távoznia kell azért is, mert előzőleg a Jobbikról és a rá szavazó emberekről mint megoldandó problémáról beszélt. Emellett továbbra sem adott választ arra sem ő, sem Pintér Sándor belügyminiszter, hogy használtak-e a gárdisták, jobbikosok vagy a párt  országgyűlési képviselői ellen titkosszolgálati eszközöket például a hétvégi csókakői akció kapcsán, ez ugyanis bűncselekménynek is minősülhet.

A Jobbik szerint az sem véletlen, hogy a fideszes Csampa Zsolt által kiadott, a TEK-et védelmező közleményében csak Etiópiát, Líbiát és Thaiföldet említi mint a TEK hatékony túszszabadító akcióit, de az aktuális szíriai esetről egy szó sem esik. A polgárháború sújtotta Szíriába állítólag csak barátjuk meghívására magánúton járt, majd túszul ejtett három magyar exrendőrnek annyit súgott Hajdu a fülükbe a kamerák kereszttüzében, hogy „mondjál kevesebbet, akkor nem tudnak beléd kötni”. Így már azoknak is gyanús lett a szökés vagy kiszabadítás – egyelőre nem világos, mi is történt –, akik elsőre elhitték a TEK nem túl bonyolult meséjét. Mindenesetre a Jobbik azt javasolja a tisztségére alkalmatlan Hajdunak, hogy távozásáig a TEK 13 milliárdos költségvetéséből vásároljon néhány történelemkönyvet, hogy a Szent Korona Rádió „főszerkesztőjének”, Ostenburg-Moravek Gyulának küldött levele után a későbbiekben ne írjon Marcus Aureliusnak, Zrínyi Ilonának, Rózsa Sándornak vagy Prónay Pálnak, s nehogy elrendelje a lehallgatásukat is.

Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek