2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Singlár elintézve. Kérem a következőt!

A miskolciak nem tudják ki az a Singlár, de azt igen, hogy a Kriza kurzus a hatodik vezérigazgatót fogyasztja.
És itt az újabb botrány, ami régóta készül:

A Fidesz által nagyon utált, de sütkérezésre kiválóan alkalmas Zöld Nyíl projekt lassan befejeződik.
Az elmúlt egy évben sorozatos, nagy titokban tartott vizsgálatok folytak az MVK zrt.-nél, a cég pénzügyileg csődben: nemrég titokban (a korábbi évek veszteségeinek részbeni pótlása érdekében )360 millió Ft tőkepótlást kellett végrehajtani.
Ezen közben szárnyalt a fantázia: új buszokról álmodoznak.
De sok az éhes száj, a közbeszerzésekkel etetni kell a „családot”: CNG busztender, intermodális csomópont-tervezése, Kandó tér „akadálymentesítése”, a „Bagolyvár” felújítása, legutóbb a Zöld Nyíl záró kommunikációjának házi beszerzése (2×24,5 millió).
És persze véletlenül sincs a kiválasztottak között miskolci cég.
És ezen közben mindenkit becsapnak: a szakmai civileknek és a lakosságnak a „nagy együttműködőt” mutatják, majd valamilyen rejtélyes okból teljesen más történik.
A legutóbbi közgyűlésre az utolsó pillanat előtt Singlár úr beterjesztette az MVK zrt. közszolgáltatási szerződésének módosítását: azaz a menetrend átszabását június 15-ével.
A részletek megismerése után írta a VEKE: „Vissza kell vonni a menetrendi tervezetet. Változtatás kell a cég élén is, már megint. Mielőtt késő lesz.”
A miskolciak majd 15-én szembesülnek azzal, mit műveltek velük a lakossági fórumokon: mindent megígértek és egyetlen komoly pozitív változtatást tettek: lesz 54-es busz (jó, de jobb lenne ha hétvégeken is járna).
A többi intézkedésről annyit: egy kicsit több pénzből romlani fog a miskolci közlekedés színvonala.
Kriza Ákos fideszes polgármester amikor kirúgta egy nap alatt a Színházunk igazgatóját, azt mondta, meghallgatta az ott dolgozókat.
Ha meghallgatja a miskolciakat a közlekedésről,  ki kell rúgnia az igazgatót és jöhet a következő!

Tompa Sándor DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…