2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Az ellenzék tudatosan próbálja belekeverni a polgármestert és a városvezetést az iskolaigazgatók kinevezéseinek ügyébe!
Köztudott, hogy 2013. január 1-től az iskolák állami fenntartásba kerültek. Ezzel egyidejűleg létrejött a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ. Így a fenntartói jogok és kötelezettségek, az iskolák szakmai irányítása és felügyelete, valamint az ezen feladatokkal járó teljes döntéshozatali hatáskör a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ feladatkörébe tartozik.

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata működtetői kötelezettséget lát el az általános iskolákban és gimnáziumokban. Ennek megfelelően mindent megtesz azért, hogy tanintézményeinkben európai szintű oktatást biztosítsunk a tanulóknak. Az elmúlt időszakban több 100 millió Ft-os fejlesztések kezdődtek a miskolci oktatási intézményekben. Csak néhányat említünk ezek közül: a Földes Ferenc Gimnáziumban természettudományos laborok épülnek több mint 330 millió Forintból, az Avasi Gimnáziumban több mint 340 millió Ft-ból, a Hunyadi Mátyás Tagiskola infrastrukturális fejlesztésére több mint 495 millió Ft-ot fordítunk.
Az oktatás szakmai irányításában viszont, döntéshozatali jogkörrel a polgármester nem  rendelkezik. Tehát, az iskolák élén álló intézményvezetők megbízásával, kinevezésével kapcsolatban a polgármesternek nincs döntési jogosultsága!
Az iskolákkal kapcsolatos valamennyi oktatás-szakmai döntést a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ hozza meg.
Az ellenzék a polgármestert szólította meg az általános iskolák igazgatóinak kinevezése ügyében, ami a teljes tudatlanság és tájékozatlanság, vagy éppen a rosszindulat jele.
A polgármester az iskolákban nyugalmat szeretne, ezért megengedhetetlennek tartja, hogy az ellenzék kampány célra használja az iskolákat, a pedagógusokat és diákokat.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…