2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Saját otthonánál fenyegették a cigányok a Jobbik kerületi elnökét

Leköpték, „rohadt nyomoréknak, rohadt magyarnak” nevezték és fenyegették a cigányok a Jobbik 23. kerületi, fogyatékkal élő elnökét az otthonánál.

Az eset az után történt, hogy Hivessy László kihívta a rendőrséget, mivel cigány származású szomszédai – a csendháborításra vonatkozó szabályokat figyelmen kívül hagyva – hatalmas hangerővel hallgatták otthonukban a zenét, zavarva a környéken lakók nyugalmát. A cigányok hangoskodása évek óta tart, a szomszédok életét megkeserítve. A hatósági intézkedés semmilyen hatással nem volt a lármázókra, ahogy a rendőrök elmentek, a cigányok kisebb csoportban Hivessy házához mentek, verni kezdték a háza ablakát, majd a felesége és gyermeke jelenlétében szidalmazták, fenyegették és többször leköpték. A kerületi elnök ez után ismét rendőrt hívott és feljelentést tett.

A fenti eset is bizonyítja, hogy a cigánysággal kapcsolatos probléma Budapesten éppúgy jelen van, mint vidéken, többségük a beilleszkedés fogalmát itt sem ismeri. Védtelen emberekre támadnak rá, viselkedésükkel megkeserítik mások életét, a rendőrségnek pedig semmilyen tekintélye nincs velük szemben.

Hivessy László, a Jobbik 23. kerületi elnöke nem fog elköltözni, mivel úgy véli, nem a tisztességes, törvényeket betartó embereknek kell elmenekülni otthonukból az ilyen lakók miatt, hanem mindenkinek be kellene tartani, a hatóságoknak pedig betartatni a törvényeket származástól függetlenül.

A fővárosi Jobbik követeli a rendőrségtől, hogy határozottabban lépjen fel az együttélés szabályait figyelmen kívül hagyó egyénekkel szemben, és biztosítsa a normakövető emberek nyugalmát.

Czeglédi János a Jobbik fővárosi képviselője, a Bűnmegelőzési és Közbiztonsági Bizottság alelnöke

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…