2024. 06. 15. szombat

Jolán, Vid
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

Rendkívüli közgyűlést kezdeményez a Jobbik az ingyenes gettófelszámolásért

Mindezt hétfői sajtótájékoztatóján jelentette be Jakab Péter. A Jobbik önkormányzati képviselője elmondta: pártja minden törvényes eszközt megragad azért, hogy megvalósítsa Miskolcon az ingyenes gettófelszámolást, és megakadályozza, hogy a Fidesz kétmilliókkal jutalmazza az önkormányzati lakások tönkretevőit.
Jakab Péter emlékeztetett: a város legutóbbi közgyűlésén Kriza Ákos önhatalmúlag levette napirendről a Jobbik ingyenes gettófelszámolásról szóló javaslatát, így arról szavazni sem lehetett. „Az már kiderült, hogy Miskolc első embere hallani sem akar ingyenes telepfelszámolásról, ezért most a képviselőtársakhoz fordulunk” – mondta a politikus. Ahhoz ugyanis, hogy a Jobbik rendkívüli közgyűlést hívathasson össze, legalább nyolc képviselő támogatására van szükség, a jobbikosok azonban csak ketten vannak. Jakab Péter kiemelte: párthovatartozástól függetlenül várják legalább hat képviselő jelentkezését, hogy a testület még az első kétmilliók kifizetése előtt megtárgyalhassa és elfogadhassa a Jobbik ingyenes gettófelszámolásról szóló javaslatát.

Azt szeretnék – tette hozzá –, ha a közgyűlés döntene arról: Miskolc az érpataki modell elvei alapján plusz anyagi ráfordítás nélkül a hatályos jogszabályokkal számolja fel a város 15 cigánytelepét. Mint mondta: elképzelésüket a miskolciak egyértelműen támogatják, ez látszik abból is, hogy a Jobbik aláírásgyűjtő ívét egy hét alatt több ezren írták alá.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek