2024. 04. 16. kedd

Csongor
1 EUR 394 HUF
1 GBP 462 HUF

Reakció a kormány lazító intézkedéseire

A Jobbik fontosnak tartja, hogy fokozatosan és felelős módon, de minél hamarabb újra indulhasson az élet, az ugyanis az eddigi gazdasági intézkedésekből egyértelműen kiderült, hogy az Orbán-kormány gyakorlatilag semmilyen érdemi intézkedést nem tett annak érdekében, hogy a magyar munkavállalóknak – más országbeli társaikhoz hasonlóan – megmaradjon az állásuk, illetve biztosítva legyen a fizetésük; illetve a magyar kis- és középvállalkozásokat is lényegében magára hagyta.

Sajnáljuk, hogy Orbánék – a korlátlan felhatalmazás ellenére – szinte minden szükséges járványügyi intézkedést késlekedve és felemás módon hoztak meg. Mindezek mellett a fokozatos lazításokkal egyidőben szigorú és kiterjedt tesztelést, folyamatos monitorozás mellett lehet megvalósítani, a járvány továbbterjedésének megállítása érdekében. Fontos, hogy ne jöjjenek létre újabb gócpontok, immáron vidéken, ahol pedig negatív tendenciákat mérnek ott azonnali szigorításra van szükség. Orbánék eddigi gyakorlata sajnos nem a felelős kormány irányba mutat: populista és hangzatos, de felelőtlen és érthetetlen döntésnek tartjuk a „strandok” újranyitását. Határozottan elutasítjuk, sőt elítéljük a fővárosi és a vidéki emberek egymás ellen fordításának hazug „szekértábor” propagandáját. Nagyon úgy tűnik, hogy Orbán kiadta a jelszót: Budapest az új Soros!

Kötelezően tesztelni az otthonokban! Vannak azonban helyek, ahol nem lazításról, hanem szigorításról kellene a kormánynak rendelkezni. Szigorítani kell az intézkedéseket a bentlakásos és szociális intézményekben és kiterjedt tesztelést kell bevezetni, nem csak az idősek otthonaiban, hanem valamennyi bentlakásos illetve más szociális intézményben. A járvány mostani szakaszában és az eddig halálozási adatok alapján a szociális intézmények lakóinak védelme és folyamatos tesztelése az egyik legfontosabb feladat. A teszteket az államnak kell biztosítania!

Az állam által biztosított kötelező maszkviselés! Mindezeken túl is javasoljuk a kötelező közterületi vagy nyilvános helyen kötelező maszkviselési szabály bevezetését, méghozzá úgy hogy ehhez a maszkokat az államnak kell biztosítania. Jó lenne végre, ha arról szólna a kormánypropaganda, hogy naponta hány maszkot osztottak ki a magyar lakosság számára.

Megajánlott jegyet az érettségizőknek! Nem utolsósorban pedig még mindig nem késő az érettségi jegyeket megajánlani az érettségizőknek, és lefújni a május 4-i meglehetősen felelőtlen időpontot.

Összegezve, álláspontunk szerint a szabályokon lazítani csak a legnagyobb körültekintéssel, fokozatosan szabad, hiszen járványügyi szempontból hazánk még nincs felkészülve általános és átfogó lazító intézkedésekre.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek