2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Reagálás Pánczél Károly közleményére: Felháborító a Fidesz képmutatása nemzetpolitikai ügyekben

Reagálás Pánczél Károly közleményére: Felháborító a Fidesz képmutatása nemzetpolitikai ügyekben

Az a Fidesz, amely korában még kivonult a parlamenti Trianon-megemlékezésről, az a Fidesz, amely még 2009-ben sem támogatta a magyar állampolgárság megadását az elszakított területeken élő nemzettársainknak, és az a Fidesz, amely ötéves kormányzása alatt önző pártpolitikává züllesztette a külhoni magyarság ügyét, nem méltó arra, hogy a Jobbik 2003-as megalakulása óta következetes és változatlan nemzetpolitikáját negatív jelzőkkel minősítse.
A Fidesz a délvidéki és kárpátaljai magyar közösségek jogainak biztosítása érdekében semmilyen feltételt nem fog szabni Szerbia és Ukrajna uniós csatlakozásához, mint ahogy ezt 2005-ben Románia esetében sem tette meg, ezt Orbán Viktor kérdésemre a Parlamentben 2013. november 5-én megerősítette. Amellett, hogy a baloldalnak a mai napig semmilyen mondanivalója nincs Trianon kapcsán, a Fidesz bár megpróbál valamit kezdeni vele, de ma sem érzi át annak valódi tartalmát: június 4-ből a nemzeti összetartozás barackfadalos-táncikálós ünnepnapját faragta. Szerintünk azonban éppen ez az a nap, amely sajnos nem az összetartozásunkra, hanem éppen tragikus szétszaggatottságunkra emlékeztet bennünket!

A Jobbik épp azzal folytat következetes nemzetpolitikát, hogy távol marad a nemzeti összetartozás fideszes „ünnepségeitől”, és Kárpát-medence-szerte megemlékezések százain öltözteti gyászba szívét.

Szávay István országgyűlési képviselő, a Jobbik alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek