2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Reagálás Orbán Viktor devizahiteleseket hitegető újabb blöffjére

A Jobbik már meg sem lepődik az Orbán-kormányzat újabb, a devizahiteleseket érintő időhúzó lépésén. Jelen pillanatban az ígéretek őszi lépésekről szólnak – a Kúria újabb határozatát követően. A hitelkárosultak még bizonyára emlékeznek arra, hogy a Fidesz–KDNP teljes körű megoldás helyett várakozott már az Alkotmánybíróságra, a Kúriára, az európai szervekre is, minden alkalommal későbbre tolva az érdemi lépéseket. Ezen felül adott már 2013. november 1-i statáriális határidőt is a bankrendszer érintett tagjainak, hogy „belátást mutassanak”. Utóbbi értelemszerű elmaradását követően azonban a már megígért, jól előkészített törvényjavaslatok benyújtása és a jogos elszámoltatás is elmaradt.

Bár a Jobbik üdvözli, hogy többszöri javaslatunkat követően a kilakoltatási moratóriumot végre-valahára határidő nélkül hosszabbították meg, mégis elképedve tapasztaljuk, hogy az ötödik olyan esztendő ketyeg, amelyben a (Fidesz politikusainak terminológiáját használva) végleges megoldás, azaz a hitelek felvételkori árfolyamon történő forintosítása ismeretes, ennek keresztülvitelét még mindig csak a nemzeti radikális párt tartja haladéktalanul szükségesnek.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik frakcióvezető-helyettese

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…