2024. 06. 12. szerda

Villő
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Reagálás Kocsis Máté sajtótájékoztatójára: Az elmúlt 24 év áfaemelő politikusainak csöndben kellene maradniuk

Reagálás Kocsis Máté sajtótájékoztatójára: Az elmúlt 24 év áfaemelő politikusainak csöndben kellene maradniuk

A Jobbik arcátlanságnak tartja, hogy annak a Fidesznek a kommunikációs igazgatója emel hangot az MSZP-kormányok áfaemelései ellen, amely – csatlakozva baloldali elődjéhez – maga is áfaemelést hajtott végre.

Emlékeztetünk: a baloldali összeborulás listáján második helyen szereplő Bajnai Gordon kormánya 25 százalékra, Orbán Viktor kormánya pedig 27 százalékra emelte a magyar embereket terhelő áfa mértékét. Ezzel ráadásul az elmúlt 24 év kormányai az adócsalók paradicsomává is tették Magyarországot, az áfakasszából emiatt hiányzó 1200 milliárd forint a magyar gazdaság számos területén hasznosulhatott volna.

A Jobbik kormányra kerülve 20 százalékra fogja csökkenteni az áfa mértékét, az alapvető élelmiszerek (tej, tejtermékek, kenyér, húsfélék, tojás, zöldség és gyümölcs), rezsitételek, valamint a gyermekneveléshez szükséges cikkek áfáját pedig 5 százalékra csökkenti.

Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …