2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Reagálás Gőgös Zoltán keddi közleményére

Az MSZP-s Gőgös Zoltán élelmiszeráfára vonatkozó mai közleménye ismét a képmutatás netovábbja. Az előző választások előtt még a szocialista kormány csökkentette 20 százalékra az áfát, hogy aztán a 2006-os választások megnyerése után ismét felemeljék 25 százalékra. Ezzel beismerték, hogy kampánycélból jogbizonytalanságot okoztak és a költségvetést is nehéz helyzetbe sodorták. A Mesterházy–Bajnai–Gyurcsány-koalíció képviselői pedig segítettek a Fidesznek fenntartani ezt a drasztikus helyzetet, amikor tavaly decemberben már a bizottságban sem támogatta a Jobbik előterjesztését. Ebben – a parlamenti pártok közül elsőként – az alapvető élelmiszerek, így a tej, tejtermékek, kenyér, péksütemények, valamennyi húsféle, tojás, zöldség és gyümölcs áfáját 5 százalékra csökkentettük volna. Ezek után az adócsökkentésre, így az emberek terheinek könnyítésére hivatkoznia erkölcsi és politikai alapja csak a Jobbiknak van, se a Fidesz, se az MSZP ne tegyen úgy, mintha ők most születtek volna bele a Parlamentbe!

A Jobbik felismerte, hogy a magyar családok költségvetésében az élelmiszerek ára a legnagyobb rezsitétel, így annak csökkentése lenne az igazi győzelem a rezsiharcban.

Apáti István országgyűlési képviselő

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…