2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Reagálás a Transparency International és a Political Capital nyilatkozatára: Ne lehessen következmények nélkül szórni a közpénzt!

Reagálás a Transparency International és a Political Capital nyilatkozatára: Ne lehessen következmények nélkül szórni a közpénzt!

A Fidesz szándékosan, saját politikai érdekeit szem előtt tartva alkotott olyan kampányfinanszírozási rendszert, amely a kamupártok indulását és felelőtlen pénzköltését lehetővé teszi, hogy minél inkább megossza az Orbán-kormányt leváltani kívánó erőket. Mindezek miatt a 2014-es országgyűlési választási kampány vélhetően minden eddiginél többe kerül majd az adófizetőknek. A Jobbik törvénymódosító javaslatot nyújt be annak érdekében, hogy ne lehessen következmények nélkül szórni az állami pénzt, és legyen következménye annak, amit például az SZDSZ ezen a területen is elkövetett: félmilliárd forint adósságot hagyott hátra, melyet előreláthatólag az adófizetőknek kell állniuk. Amennyiben a kormánypártok nem csak szavak szintjén kívánják biztosítani a tiszta és olcsó kampányt, támogatniuk kell a nemzeti ellenzék javaslatát.

Emellett elkerülhetetlennek tartjuk, hogy fény derüljön arra is, mely civil szervezetek, milyen mértékben és mely államoktól kapnak külföldről támogatást, hiszen az átláthatóság csak a teljes körű nyilvánossággal biztosítható.

Dúró Dóra országgyűlési képviselő, a Jobbik szóvivője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…