2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Rádiófrekvenciát közpénzből magáncélra? Feljelentést tett a Jobbik

A Jobbik antikorrupciós munkacsoportja Lengyel Róbert, Siófok polgármestere közreműködésével újabb bűncselekménygyanús ügyletre bukkant a Balaton-parti város korábbi vezetése idejéből. 2012-ben és 2013-ban, összesen mintegy 67 millió forint közpénzt költött a polgármesteri hivatal és a város akkori vezetése a Siófoki Fürdőegylet felhasználásával a város vonzerejének és idegenforgalmának növelése céljából. Ezen összeg felhasználásáról a Fürdőegylet kötelezettsége ellenére azóta sem tudott elszámolni. Felmerül a gyanú, hogy a fenti összeg egy részét színlelt szerződések útján egy magáncég számára rádiófrekvencia megvásárlására fordították. Ez kimeríti a hűtlen kezelés fogalmát, így a bűncselekmény gyanúja miatt feljelentést tettünk.

Elfogadhatatlan, hogy a település vagy az ország közvagyonát ellenőrizetlen módon magáncélra fordítsák. Különösen visszás, ha a magánvagyont gyarapító közpénzből olyan rádió üzemel, amely kiszolgálja a bűncselekménygyanús ügylet megvalósítóit és politikai érdekkörét. A polgári jogi szerződés értelmében a Fürdőegylet 67 millió forintot tartozik visszafizetni az Önkormányzat felé, amellyel határidőre elszámolni nem tudott.

Felszólítjuk a jelenlegi képviselő-testület Fidesz-frakcióját, határolódjanak el elődeik cselekményeitől, és segítsék a polgármester korrupcióellenes harcát minden tőlük telhető eszközzel. A siófoki emberek ugyanis ezért választották be őket a képviselőtestületbe. A magunk részéről a jövőben is zéró toleranciát hirdetünk és képviselünk a korrupció elleni harcban.

Kepli Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselője és Dr. Lengyel Róbert, Siófok független polgármestere

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek