2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Politikai érdekek miatt szorítják háttérbe a fővárosiak érdekeit a fideszesek?

A Fővárosi Közgyűlés ülésein a Fidesz-frakció rendre leszavazza a Jobbik olyan irányú javaslatait, amely a fővárosiak érdekeit szolgálná. A dugódíjra vonatkozó kötelezettségvállalások végleges megszüntetése, a kábellopások megakadályozása vagy a parkolójegy-automatákkal kapcsolatos, mindkét fél számára biztonságot jelentő változtatások is azon indítványok voltak, melyeknek a Fidesz-frakció megakadályozta a napirendre vételét. A Jobbik javaslatai közül pedig akad olyan is, aminek tárgysorozatba vételét már másodszorra utasítják el.
Ugyanerre a sorsra jutott az a javaslat is, amely a rendőrségi törvényt olyan tartalommal módosítaná, hogy a nyomozó hatóság lopás és rongálás valamennyi elkövetési formája esetében kitűzhessen nyomravezetői díjat, ha a bűncselekményt köztulajdonban álló dolog sérelmére követik el.

Amennyiben ezt a javaslatot elfogadta volna a közgyűlés, akkor nagy valószínűséggel hamarabb rendőrkézre kerülhetnének a közlekedési fennakadásokat okozó kábeltolvajok is. Az utóbbi napokban több vonalon is óriási károkat okoztak ezek a bűnözők. Az anyagi kár mellett pedig nem elhanyagolható az a körülmény sem, hogy akadályozták a tisztességes állampolgároknak a tömegközlekedés igénybe vételét, munkába jutását.

A Fidesz gőgje tehát akkora, hogy még a fővárosi lakosok érdekeit is háttérbe szorítja. Vagy politikai okok húzódnak meg amögött, hogy a Budapest működésének javítását szolgáló jobbikos javaslatokat is leszavazzák? Ennek már a lehetősége is felháborító, hiszen ez azt jelenti, hogy a Fidesz nem az emberekért dolgozik, hanem csupán a hatalom számít nekik.

Szabó György, a Jobbik fővárosi képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…