2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Polgárőrség, ami biztonságot ad a lakosságnak

Hazánkban 1995 óta ünnepeljük a Polgárőrség napját június 30-án, amihez kapcsolódóan országszerte számos rendezvényt tartanak ezen a héten. Az Európai Unióban ismeretlen a polgárőrség fogalma, ezzel szemben kis országunkban felismerték, hogy szükség van egy olyan civil szervezetre, ami védelmező, őrző, megelőző funkciót tölt be a lakosság irányába.

Az állampolgárok jó érzéssel vették észre, hogy folyamatosan jöttek létre a városokban, falvakban azok az önszerveződő csoportok, akik betöltik azt a hiányt, amit a lakosok igényelnek: a biztonságot az utcákon. Az országban több ezer önkéntes jelentkezett polgárőrnek, valamint képződik ki speciális feladatokra, mert egyetértenek a jelmondatukkal: Polgárőrök a biztonságos Magyarországért.

A mindig megújulni képes Országos Polgárőr Szövetség a védelmi feladatok mellett, további társadalmi felelősséget vállal azzal, hogy felhívja a fiatalok figyelmét nemes célok támogatására. Várják őket a közösségi szolgálathoz való csatlakozásra, ahol bátorítást kapnak az idősek gondozásához, a környezetvédelmi teendőkhöz, valamint az iskolákban tartandó bűnmegelőző előadások tartásához. Az általános iskolások szívesen veszik, ha 2-3 évvel idősebb társaiktól hallanak a bűnözés megelőzéséről információkat, mert reálisabb nekik a kortársuk véleménye. A Polgárőrszövetség évek óta aktívan részt vesz a drogok elleni küzdelemben is.

Ezekkel a tevékenységekkel valósítják meg, amit a honlapjukon olvashatunk: „Rendet kell tenni a fejekben és a lelkekben.” A Szcientológia Egyháznak is hasonló céljai vannak, ezért a szcientológusok nagy tisztelettel vannak a polgárőrök felé. Alapítónk, L. Ron Hubbard szavaival kívánunk nekik további sok sikert a munkájukban: „A munka nem mindig kellemes. De alig vannak boldogtalanabbak azoknál, akik céltalan, tétlen és unott életet élnek…” A polgárőrök aktív és célokkal rendelkező emberek, akik jó példaként állnak a társadalom előtt. Tiszteljük őket, mert minket védenek és csatlakozzunk, ha a fenti elvekkel egyet tudunk érteni!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek