2022. 08. 15. hétfő

Mária
1 EUR 392 HUF
1 GBP 463 HUF

Polgármesterek a bérunió mellett

A településvezetőknek több gonddal kell szembenézniük, ezek közül a legsúlyosabb az elvándorlás, illetve a belső migráció következtében lassan teljesen kiüresedő, elnéptelenedő falvak és városok életben tartása. Az elvándorlás visszaszorításának érdekében és egy jobb életszínvonal reményében Lengyel Róbert, a Magyar Polgármesterek Közösségének elnöke és Gyöngyösi Márton, a béruniót kezdeményező Európai Polgári Bizottság vezetője együttműködési megállapodást kötöttek.

Kelet-Közép-Európa lassan kiürül. A munkaképes korban lévő, szakképzett emberek tömegével hagyták el hazájukat vagy erre készülnek. Ha a fiatal, tehetséges társadalmi réteg elvándorol, az nemcsak társadalmi katasztrófához vezet közép-, és hosszú távon, hanem a nyugdíj- és a szociális ellátórendszer összeomlásához is. Az oktatási és egészségügyi rendszer fenntarthatatlanná válik. A nagy állami ellátórendszerek veszélybe kerülnek, ha az ezek működését biztosító aktív réteg más országban keres és talál boldogulást. A keleti és nyugati munkavállalók jövedelmei közötti eltérés mára már annyira égető probléma, hogy a francia elnök, valamint az osztrák, cseh és szlovák vezetők közötti csúcstalálkozó egyik fő témája az egyenlő munkáért egyenlő bért elve volt, mely pontosan megfelel béruniós kezdeményezésünk jelszavának.

A bérunió egy új Európa-terv, mert egy igazságos és szolidáris Európai Unióban szeretnénk élni, ahol mindenki a szülőföldjén boldogulhat.

Jobbik Magyarországért Mozgalom

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Halászlé
Hozzávalók: ponty harcsa, apróhal:kárász, keszeg, belsőség:haltej, ikra 4 fejhagyma só paprika   Elkészítés A meg…
Édes kis semmiség
Amikor először kóstoltam ezt az édességet, bevallom kicsit féltem a receptet elkérni. Attól féltem, túl nehéz, túl bonyolult, hiszen ha valami ennyire…