2024. 06. 16. vasárnap

Jusztin
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

Papcsák lebukott, Szűcs Erika igazolt

Az Országgyűlés szociális bizottságnak az elmúlt nyolc év kormányzati intézkedéseit vizsgáló albizottsága Papcsák Ferenc alaptalan támadásainak hatására meghallgatta Szűcs Erika volt szociális- és munkaügyi minisztert. A bizottság kérdéseire adott válaszok után kiderült, hogy Papcsák Ferenc vádjai alaptalanok, bár ebben semmi meglepő nincs.

Az MSZP már előre jelezte, hogy Papcsák Ferenc rajong az alaptalan vádaskodásokért, ahogy ez a mostani bizottsági meghallgatáson is kiderült. A Szűcs Erikát meghallgató bizottság számára hamar egyértelművé vált, hogy egyetlen vádpont sem áll meg és a végén már csak azt próbálták vitatni, hogy ért-e annyit Szűcs Erika munkája, mint amennyit fizettek neki. Mint az adatokból kiderül, ez nem kérdés, már csak azért se, mert összeadva kiderül, hogy óránként 2500 forintért dolgozott Szűcs Erika. Ezen felül tény, hogy az Út a munkába program eredményei felettébb beszédesek:
140 milliárd forintból 300 ezer ember munkával való ellátását biztosította a program, ebből 150 ezer ember kapott átlag 6 hónapos munkalehetőséget. Csak mellékes adalék, hogy tegnap épp Matolcsy György, nemzetgazdasági miniszter méltatta az Út a munkába program eredményeit. Nem ártana, ha összebeszélnének Papcsák Ferenccel.

A programot kidolgozó és azt ilyen hatékonyan működtető Szűcs Erika teljesítményét, eredményeit 5 kötetben 150 dokumentum igazolja, melyekhez az iktatószámokat megadta Szűcs Erika a bizottságnak, bár azok nyilvánosak és nem értette, miért nem dolgozták már fel korábban, hiszen akkor sok felesleges kérdéstől mentették volna meg magukat.

Szűcs Erika továbbá megosztotta hallgatóságával az Út a munkába program 2010-re vonatkozó, továbbfejlesztett részleteit, melyek az értékteremtő munka irányába haladnak. Ennek kidolgozásában meghatározó szerepe volt Szűcs Erikának, és korábbi megbízatása is azért volt fontos, mivel a program részleteit legjobban ő ismerte, a program működtetésében kiemelkedően fontos szerepe volt.

Az MSZP továbbra is jelzi, hogy megvédi azokat, akiket alaptalan vádaskodás ér a Fidesz-KDNP kormány hazugság-kommandójától, melynek egyetlen célja a lejáratás, minden áron. Egyben felszólítja a kormányt, hogy hagyja abba a hazudozást és igyekezzen a nemzet érdekében felelősen kormányozni, melynek legfontosabb eleme lenne, ha végre közölnék a 2011-es év költségvetésének sarokszámait. /OS/

Kiadó: MSZP

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek