2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Paks 2-ből könnyen lehet Nagymaros 2

A Jobbik nyomatékosan felhívja a kormány figyelmét, hogy az Orbán-rendszer csúfos bukását fogja okozni, ha nem tudnak úrrá lenni a Paks 2 beruházás körül kialakult és egyre fokozódó fejetlenségen. Hiába vitetik el a hírek szerint a balhét a kormány egyetlen szakértő tagjával, Süli János bővítésért felelős miniszterrel, a kialakult helyzet elsősorban nem az ő felelőssége. Ellenben hibáztak és szándékos hazaárulást követtek el mindazok, akik tudomással bírtak arról a szerződés megkötésekor, hogy azokkal a feltételekkel a megvalósítás a lehetetlen határát súrolja. Cselekedetükkel beletaszították hazánkat egy szerződés megkötésébe, ami egy egyoldalú politikai diktátum volt az erősebb fél által kikényszerítve.
Ahhoz, hogy Paks 2 ne váljon a Bős-nagymarosi vízlépcsőhöz hasonló kudarccá, haladéktalanul felül kell vizsgálni a megvalósítás körülményeit, hogy mihamarabb egy társadalmi konszenzuson alapuló, szakmailag és politikailag egyaránt felelős döntést lehessen hozni.

A Jobbik kezdeményezni fogja, hogy ezt a döntést ne a kormány, hanem az Országgyűlés hozza meg, egy szakértőkből és képviselőkből álló parlamenti bizottság vizsgálatát követően.

Kepli Lajos országgyűlési képviselő

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek