2021. 07. 27. kedd

Olga, Liliána
1 EUR 362 HUF
1 GBP 423 HUF

Országos összefogás a szombathelyi Mária Rádióért

A Mária Rádió, a Lélek hangja Szombathelyen is hirdetni kezdi Isten szeretetét október 7-től az FM 88,4 Mhz-en. Az adományokból élő rádió a beruházás költségeire két napos adománygyűjtő adásnapot szervez szeptember 7-én és 8-án. A műsorfolyamban megszólal többek között Székely János szombathelyi megyéspüspök, Bognár Szilvia énekesnő, prof. dr. Széll Kálmán Szombathely díszpolgára, szombathelyi közéleti szereplők és a Mária Rádió önkéntesei.

Nagy a lelkesedés a megyeszékhely e születő rádiójáért. Jól fémjelzi ezt, hogy a nyári vakáció alatt közel hatvan önkéntes kötelezte el magát és vett tevékenyen részt a Mária Rádió szolgálatában műsorkészítőként, technikai vagy terjesztési feladatokban.

 

Székely János szombathelyi megyéspüspök az összefogásról

„A Szombathelyi egyházmegyét Szent II. János Pál pápa így nevezte: a szentek földje. Gondolt Szent Mártonra, Boldog Batthyány-Strattmann Lászlóra, Brenner Jánosra, Mindszenty bíborosra… Idén a jubiláns házasok megáldásának szentmiséjére több mint 450 pár jött el a családtagjaival együtt. A Mária Rádió hangja Istenre nyitott füleket és szíveket fog itt találni.

Ugyanakkor nagyon kevés gyermek született az utóbbi évtizedekben, sokan távoztak nyugatra a jobb megélhetésért. Falvak ürülnek ki, iskolákat zárnak be, nagyon kevés a papi hivatás. Elkel itt is az Isten magvetése, az Élet Igéje!

Tegyünk meg mindent azért, hogy Isten igéje gyarapodjon és növekedjen, az emberi szívek és a családok megteljenek Isten békéjével, kegyelmével!”

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Archívum

Menü

Archívum