2021. 09. 24. péntek

Gellért, Mercédesz
1 EUR 356 HUF
1 GBP 417 HUF

Orbán Viktor felelős a magyar diákok romló teljesítményéért!

Az új PISA jelentés katasztrofális eredménye világosan mutatja, hogy a magyar kormány tudatosan teszi tönkre a közoktatás rendszerét.
A jelentés eredményei szerint a magyar diákok nagyon nagy része nem rendelkezik a sikeres munkavállaláshoz szükséges alapvető képességekkel,  szövegértési, matematikai és természettudományos  kompetenciákkal, és nem képes megfelelően használni a számítógépet. Aggasztó az is, hogy Magyarországon rendkívül nagy különbség van a különböző szociális hátterű tanulók eredményei között, aki szegény családba születik, az az oktatáson keresztül sem kap lehetőséget a felemelkedésre.

Ez a szomorú helyzet az Orbán kormány oktatáspolitikájának egyenes következménye. Az oktatás szabadságának elvétele, forrásainak elvonása, a kompetencia alapú programok leállítása, a hátrányos helyzetű diákok támogatásának megszüntetése, a szegregáció támogatása, a pedagógusok jogos követelésének semmibevétele, a merev, kizárólag az ismeretekre koncentráló tantervi szabályozás okozza ezt a gyors romlást.

Ez nem csak az oktatásirányítás folyton cserélődő, alkalmatlan vezetőinek felelőssége, hanem Orbán Viktor miniszterelnöké is, aki személyesen hozta meg az oktatáspolitika legfontosabb döntéseit. Csak az Orbán rendszer bukása után lehet a szakma képviselővel közösen megoldást találni az oktatás égető problémáira.

Niedermüller Péter,

EP képviselő, a DK alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum