2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Orbán nem tanult az uniós pénzek felfüggesztéséből – A DK az OLAF-hoz fordul

Sajtóhírek szerint Mészáros Lőrinc cége konzorciumban, egyedüli indulóként nyert 10 milliárd forintot egy közbeszerzésen. A gátépítésre kiírt pályázatot a sajtó által megkérdezett iparági szakértők szerint is kimondottan a felcsúti polgármester cége által vezetett konzorciumra szabták, hogy más el se indulhasson a pályázaton. A baráti cégekre írt álpályázatokat többször is bírálta az Európai Bizottság, amely legutóbbi döntésekor 700 milliárd forintot függesztett fel a visszaélések és a korrupciógyanú miatt. Orbán Viktor ezek szerint nem tanult a 700 milliárd forint uniós támogatás felfüggesztéséből, továbbra is gázszerelő barátja és villanyszerelő veje teszik zsebre a fejlesztési pénzeket. Mészáros Lőrinc a sokadik verseny nélkül megnyert pályázatával pedig nem csak a Tisza árvízvédelmi területei, hanem az átlátható és tisztességes európai fejlesztéspolitika elé is gátat emel.

A Demokratikus Koalíció szerint történelmi szégyen, hogy Orbán Viktor tudatosan okoz kárt a saját országának azért, hogy a hozzá közel álló korrupt kiskirályokat és strómanokat gazdagítsa. A DK szerint a korrupt kormány miniszterelnökének személyes felelőssége lesz, ha az Európai Unió további támogatásokat függeszt majd fel az egyre nagyobbra hízó fideszes kisgömböcök miatt.

A DK az Európai Unió Csalás Elleni Hivatalához fordul Mészáros Lőrinc versenymentes pályázata miatt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…