2022. 11. 27. vasárnap

Virgil
1 EUR 411 HUF
1 GBP 479 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Orbán elbukta a parlamenti felhatalmazást Brüsszelben – A DK az országgyűlés rendkívüli összehívását kezdeményezi

Orbán elbukta a parlamenti felhatalmazást Brüsszelben – A DK az országgyűlés rendkívüli összehívását kezdeményezi

Orbán Viktor elbukott Brüsszelben. Nem csak kevesebb pénzt szerzett Magyarországnak, mint korábban Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, hanem a tarisznyájába tett országgyűlési felhatalmazással is szembement. Csak olyan megállapodást írhatott volna alá, amelyben nem szerepel a pénzek kifizetésének jogállami feltétele. Csak olyan megállapodást írhatott volna alá, amelyben civil szervezetek nem kapnak uniós támogatást. Csak olyan megállapodást írhatott volna alá, amely leállítja a 7-es cikkely szerinti eljárást kormányával szemben. Csak olyan megállapodást írhatott volna alá, amely szerint a szegényebb tagállamok nem kaphatnak kevesebb pénzt, mint a gazdagabbak. Ezekből egy sem valósult meg.

Orbán vagy előre tudta, hogy becsapja az országot és a parlamenti szavazógépeit, vagy túlbecsülte háttérzajnak minősülő érdekérvényesítő képességét. A miniszterelnöknek az Országgyűlés előtt kell beszámolnia arról, hogy miért bukott el a tárgyalásokon mind a négy, az Országgyűlés által rábízott ügyben. Ezért a Demokratikus Koalíció – a többi ellenzéki párt támogatását kérve – a parlament rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezi.
Vadai Ágnes
frakcióvezető-helyettes, DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Adventi Matiné
A Művészetek Háza Béke Art Moziterme Adventi Matiné programja keretében idén is minden adventi hétvégén animációs és családi filmekkel várja az érdekl…