2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
Orbán: a győztesnek nem igaza, hanem feladata van

Orbán: a győztesnek nem igaza, hanem feladata van

Orbán: a győztesnek nem igaza, hanem feladata vanBenyújtotta Orbán Viktor kijelölt miniszterelnök A Nemzeti Együttműködés Programja – munka, otthon, család, egészség, rend címet viselő kormányprogramját. A 85 oldalas dokumentumnak az előszó mellett három nagy fejezete van: a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozata, a Nemzeti Együttműködés Rendszere és a Nemzeti ügyek. Utóbbi öt témára oszlik: a gazdaság talpra állítására, a rendre, az egészségügy megmentésére, a szociális biztonság megteremtésére, valamint a demokratikus normák helyreállítására.

Orbán Viktor a programhoz írt előszavában hangsúlyozza: számára a XXI. században a modern kormányzás mottója úgy hangzik: a győztesnek nem igaza, hanem feladata van; „a győztestől nem azt várjuk, hogy bizonygassa az igazát, hanem azt, hogy tegye a dolgát, teljesítse a feladatát”. A kijelölt kormányfő szerint a magyar választók azt üzenték, hogy igaza a nemzeti egységnek van, a győztes feladata pedig az, hogy a nemzeti egységet és annak igazságát védje, képviselje, és legyőzzön minden olyan jelenséget, erőt és törekvést, amely a nemzeti egységgel szembefordul, azt veszélyezteti.

„Ez az üzenet határozza meg azt a programot, amelyet miniszterelnökként következetesen és megalkuvás nélkül meg akarok valósítani” – emeli ki Orbán Viktor, hozzátéve, hogy a demokratikusan létrejött nemzeti egységnek természetes részét képezi a mindenkori ellenzék, „mégpedig ellenzékként – a kormányzó többségtől eltérő vélemények, szempontok megfogalmazójaként és szószólójaként”. A Fidesz elnöke hangsúlyozza: tisztában van az előttük álló feladat nagyságával és a vele járó felelősséggel, és azzal is, hogy neki és kormányának az ország háromharmadát, a magyar nemzet egészét kell képviselniük.

Orbán Viktor úgy látja, a magyarok gyökeres és alapvető változást akarnak az élet minden területén: nem pusztán módosításra, kiigazításra adtak felhatalmazást, hanem arra, hogy a nemzeti együttműködés erejével új politikai, gazdasági és társadalmi rendszert alkossanak, amely az élet minden területén új szabályokra épül.

„A Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatának elfogadásával az új Országgyűlés elismeri, hogy az áprilisi választásokon új társadalmi szerződés született, amellyel a magyarok egy új rendszer, a Nemzeti Együttműködés Rendszerének megalapításáról döntöttek” – zárja az előszót Orbán, majd a dokumentum ismerteti a parlament alakuló ülésének napján benyújtott és felolvasott nemzeti együttműködés nyilatkozatát.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…