2024. 05. 27. hétfő

Hella
1 EUR 385 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Önt is felháborítja, hogy a miskolciak akár 4-szer annyit fizetnek a geotermikus távfűtésért, mint amennyiért előállítják azt?

Önt is felháborítja, hogy a miskolciak akár 4-szer annyit fizetnek a geotermikus távfűtésért, mint amennyiért előállítják azt?

A 2000-es évek második felében azért indult meg a Miskolc környéki természetes melegvíz kiaknázása, hogy a város lakóinak kevesebbe kerüljön a távfűtés. De a geotermikus rendszer átadása, 2013 óta a díjak mégsem változtak!
A Geotermia Zrt. (amely egy külső cég, a PannErgy és a városi fűtőmű, a MIHŐ közös cége) ÜZLETI TITOKKÉNT kezeli, mennyiért állít elő 1 gigazsúl (GJ) energiát, pedig Miskolcon több mint 25.000 távhős lakást ők látnak el.
A felhasználók csak az eladási árat ismerhetik. Ezt 2012 óta a hatóság: az Energiahivatal állapítja meg minden településen. Miskolc esetében: 2382 Ft/GJ. Miközben tudjuk, hogy Hódmezővásárhelyen például a geotermikus energia előállítási költsége 600-700 Ft/GJ.
Miskolcon miért kerülne ez négyszer annyiba?! Hová lesz a hatósági ár és az előállítási költség közti akár 75 %-os különbözet?
5 év alatt megkérdezte ezt a fideszes Energiahivataltól a jelenlegi fideszes országgyűlési képviselő? Tett bármit is az olcsóbb távhőért?
Mi meg vagyunk győződve arról, hogy Miskolcon sokkal kevesebbet kellene fizetni a távfűtésért!
Készek vagyunk tenni ezért, de ehhez szükségünk van az Önök segítségére. Az első lépés:
A Demokratikus Koalíció aláírásgyűjtést indít az olcsóbb miskolci távfűtésért, kérem, támogassa ezt!

Debreczeni József               
a DK országgyűlési képviselőjelöltje B-A-Z. 1. vk.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni. Ma még a Nemzeti Adó- és Vámhiva…

További cikkek