2021. 12. 4. szombat

Barbara, Borbála
1 EUR 364 HUF
1 GBP 428 HUF

Oltási sorrend Oroszországban

Az orosz egészségügyi minisztérium meghatározta, kik részesülnek elsőként a koronavírus elleni védőoltásban – jelentette a Magyar Szociális Fórum a moszkvai lista alapján pénteken.

Eszerint legelőször kivétel nélkül az egészségügyi dolgozókat, az oktatásban és nevelésben dolgozókat, a 18 év feletti diákokat, a rendőröket, a besorozottakat, a tömegszállításban, a kereskedelemben, a szociális ellátórendszerben, és a köztisztasági feladatot ellátó dolgozókat oltják be. Az elsőbbségi listán szerepelnek a szállodaipari dolgozók, a fodrászok, a száraz tisztítók, a banki és a biztonsági cégek alkalmazottjai, és mások.

A határozat arra enged következtetni, hogy a koronavírus elleni védőoltást kötelezővé teszik. Viszont mentesülnek a beadása alól azok, akik korábban már megfertőződtek, és szervezetükben megjelentek az antitestek.

Az orosz egészségügyi minisztérium dokumentumában szerepelnek az oltással szembeni ellenjavallatok is.

A Magyar Szociális Fórum megjegyzi: Oroszországban egymillió fölé emelkedett a fertőzések száma, és közel 18 ezer életet követelt a járvány.  A tömeges oltáshoz októberben fognak hozzá. A világon elsőként kifejlesztett orosz vakcinát novembertől-decembertől kezdik külföldön is forgalmazni.+++

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum