2024. 06. 12. szerda

Villő
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF

Ökológiai katasztrófa fenyegetheti Kelet-Európát

Miközben a magyar kormány legnagyobb problémája a kelet-ukrajnai konfliktus kapcsán az Ukrajna területi épségéért való aggódás, aközben az egyre inkább elharapózó harcok a nagyszámú civil áldozat mellett újabb veszéllyel fenyegetnek a tágabb térség, egész Kelet-Európa és benne Magyarország számára.

A konfliktussal érintett térségben ugyanis több száz olyan veszélyes tevékenységet folytató üzem található, amely háborús célponttá válva nemzetközi szinten is jelentős ökológiai katasztrófával fenyegethet. Erőművek és vegyi üzemek, veszélyes anyagot tároló létesítmények, valamint több száz egészségügyi intézmény szerepel azon a listán, amely telephelyeken radioaktív izotópokat vagy más környezetre és emberre rendkívül veszélyes anyagot alkalmaznak vagy tárolnak nagy mennyiségben.

A Jobbik felhívja a figyelmet az ukrán kormány felelőtlenségére is ez ügyben, hisz a kijevi megtorló hadművelet immár nemcsak hogy civil áldozatokat szed Kelet-Ukrajnában, hanem a térség biztonságát is veszélyezteti egy esetleges ökológiai katasztrófával, melyet a felelőtlen katonai műveletek idézhetnek elő. Mindezek elkerülése érdekében nagyobb nemzetközi figyelmet kell fordítani ezekre a potenciális katasztrófaveszélyt jelentő létesítményekre. Az atomenergia békés célú felhasználását pedig az erre hivatott szervezetnek, a Nemzetközi Atomenergia Ügynökségnek kell felügyelnie, hogy ne kerülhessen hasadóanyag avatatlan kezekbe, aminek következményei beláthatatlanok lennének. Felszólítjuk a magyar kormányt, hogy nemzetközi szinten tegyen határozott lépéseket a konfliktus békés rendezése és a fennálló katasztrófaveszély elhárítása érdekében!

Kepli Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Igent mondott a kockázatra egy borsodi esküvőiruha-szalon tulajdonosa, aki a működés több adózási szabályát is felrúgva szolgálta ki ügyfeleit. Nem le…
„Kétkezes kapaszkodó”
Több mint ezer hamis játékkonzollal pakolták plafonig azt a kamiont, amit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Gyul…