2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 394 HUF
1 GBP 465 HUF

Nyomozás indult az MSZP-lista ügyében

Személyes adattal visszaélés vétsége miatt nyomozást rendelt el az ügyészség a XVII. kerületi MSZP-s címlista ügyében. Szeptember végén Staudt Gábor és Novák Előd országgyűlési képviselők jelentették be, hogy a Jobbik birtokába került egy CD, amely több mint háromezer kerületi lakos nevét, lakcímét, telefonszámát, valamint a kopogtatócédulájának leadási dátumát tartalmazta. Staudt ekkor feljelentést tett. A Jobbik emlékeztet arra, hogy a körülbelül egy évvel korábban nyilvánosságra került fideszes „Kubatov-lista” tartalmát tekintve szinte megegyezik az MSZP-ssel, az ügyészség mégis elutasította a nyomozást. Felhívjuk a figyelmet a 2009-ben, Ferencvárosban történt ajánlószelvényekkel kapcsolatos visszaélésre, ahol Novák Előd tett feljelentést, és három jelölt indulását érvénytelenítették.

A Jobbik természetesen örömmel fogadja a nyomozás elrendelésének tényét a XVII. kerületi „szocia-lista” ügyében, ugyanakkor reméli, hogy az illetékes hatóságok a jövőben következetesen fognak eljárni minden hasonló esetben. Legfőképpen azért, mert a jelenlegi ajánlószelvény-gyűjtési rendszer a „kékcédulás választások” gyakorlatára emlékeztet, sőt azt valósíthatja meg. A Jobbik ezért a legalább egy százalékot elérő pártok esetében – a következő választástól – az értelmetlen, s visszásságokra lehetőséget adó kopogtatócédula gyűjtési mentesség bevezetését javasolta.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

126863
„Vakablak” Kerekeken guruló, cigarettával kitömött ablakokat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Győr-…