2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Nyílt levél Varga Mihály Pénzügyminiszter Úrnak!

 Potocskáné Kőrösi Anitának, a Jobbik alelnökének Facebook-bejegyzése:
Ne hagyja magát Miniszter Úr! Ne tűrje tovább, hogy Orbán és Matolcsy szabadon garázdálkodjanak a magyar emberek vagyonával, a közvagyonnal!

Az államadósság és a költségvetési hiány soha nem látott mértéket öltött, a magyar emberek egyre jobban eladósodnak. Hazánk gazdasági mutatói az európai viszonyokat is figyelembe véve folyamatosan romlanak. Az Állami Számvevőszék, a Központi Ügyészség már évekkel ezelőtt elvesztette függetlenségét, az önkormányzatokat pártutasításra már kivéreztették és hol van még a vége?!?

Ön is tudja, hogy mindezt már nem lehet a pandémiára fogni, tovább nem lehet elbagatellizálni a gazdasági válságot. Bármi áron meg kell őrizni a még megmaradt közvagyont és a pénzügyi tárca méltóságát. A Matolcsyék által kreált gazdasági modell megbukott, a Szingapúri gazdasági modell Magyarországra nem konvertálható. A lassan minden szektort elérő állami központosítás, centralizáció megöli a piaci versenyt, a szabad piacgazdaságot. Ezt Ön is látja, nem lehet kérdés.

Érthető, hogy egyre nehezebben tudja lenyelni Orbán és Matolcsy pénzügyi manővereit. Ön is tisztában van a számok, statisztikák mögé elbújtatott valós helyzettel. Az államadósság a GDP 65,4%-áról 80,2%-ra emelkedett, a költségvetési hiány a tervezett 391 milliárd forintról 5548 milliárd forintra nőtt.

Jutott pénz a kormányközeli alapítványoknak, a lekötelezett oligarchák szállodáinak fejlesztésére, soha meg nem térülő luxusberuházásokra, közben a családi mikro- és kisvállalkozások sorra jelentenek csődöt, mert elfogytak a tartalékaik. Hazánk súlyos pénzügyi problémákkal küzd, amit Ön próbál ugyan kezelni, de láthatóan a szakmai javaslatait felülírják a miniszterelnök pártpolitikai céljai.

Ne hagyja, hogy a Pénzügyminisztériumra hárítsák a teljes felelősséget! Ön egy jó szakember, jó meglátásokkal, türelemmel, de álljon ki magáért és a tárcája mellett és ne legyen tovább az Orbán-rendszer kiszolgálója. Szabjon mielőbb gátat a hasztalan, értelmetlen és felelőtlen kormányzati pénzszórásoknak!

Tudja Ön is, ha tovább folytatódik a pénzügyi bizonytalanság és a hazardírozás, sem Ön, sem a tárcája, sem pedig Matolcsy MNB-je nem fogja tudni megakadályozni Magyarország pénzügyi összeomlását!

Cselekedjen mielőbb!

Független, felelős Pénzügyminisztériumot!

Tisztelettel:

Potocskáné Kőrösi Anita

közgazdász, országgyűlési képviselő

Siófok, 2021. január 27.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek