2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Nyilatkozzon a kormány a százmilliárdos vagyonvesztésről!

Lázár János a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnöki teendőit ellátó kormánymegbízottként hétfőn arról tájékoztatta a közvéleményt, hogy a korábbi elégtelen feladatellátás következményeként sürgősen ki kell dolgozni egy akciótervet, mivel 5-600 milliárd forintnyi támogatás elvesztése fenyegeti az országot. Erre való tekintettel bejelentette azt is, hogy a szerdára, tehát augusztus 14-ére kormányülés összehívását tervezi.
A sajtóban napvilágot látott információk ugyanakkor a Miniszterelnöki Hivatalt vezető államtitkár tájékoztatásához képest nagyságrendekkel súlyosabb helyzetről árulkodnak. A megjelent híradásokban ugyanis az szerepel, hogy az Európai Bizottság a Magyarországnak folyósítandó támogatások kifizetését az Európai Regionális Fejlesztési Alap, a Kohéziós alapból és az Európai Szociális Alap tekintetében is felfüggesztette.

A Jobbik értékelése szerint a helyzet rendkívül súlyos. Nemcsak arról van tehát szó, hogy a hazánk rendelkezésére álló keretösszeg végleg elvész, hanem arról is, hogy a már folyamatban levő fejlesztések finanszírozása is veszélybe került, illetve a nyilvánvaló szabálytalanságok, köztük a Jobbik által elsőként jelzett, 30 milliárd forintot is meghaladó off-shore botrány nyomán is súlyos visszakövetelésekkel kell számolnia a hazai költségvetésnek.

Elvárható lenne, hogy a kritikus helyzetről a kormány hitelesen tájékoztassa az állampolgárokat, azonban a tegnapi kormányülésen erről a botrányról semmilyen információ nem került nyilvánosságra.

Felszólítjuk ezért a Kormányt, hogy az elmúlt évek égbekiáltó mulasztásainak és visszaéléseinek beismerését ne halogassa, s nyilatkozzon, milyen intézkedések meghozatalát tervezi a további súlyos vagyonvesztés elkerülése érdekében.
Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…