2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Nőnap, kivilágos virradatig

A nemzetközi nőnap alkalmából számtalan rendezvényt tartottak szombaton. Dr. Mengyi Roland, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje Tiszaújvárosban, Miskolcon, Szerencsen, Tiszalúcon, Taktaharkányban, Gesztelyen és Bodrogkeresztúron köszöntötte a hölgyeket.

A Központi Étteremben tartotta nőnapi ünnepségét szombat délelőtt a Fidesz tiszaújvárosi csoportja. „A mai rendezvényünk fő célja, hogy ezen a neves  napon önöket köszöntsük, egy kis műsorral kedveskedjünk” – tájékoztatta a szép számú vendéget Tóth Sándor, a helyi csoport alelnöke.

Dr. Mengyi Roland a napos tavaszi időhöz illő, meleg  szavakkal köszöntötte a vendégeket.  „A mai nap arról szól, hogy megköszönjük azt a sok jót, amit egész évben kapunk önöktől” –adta meg az alaphangot dr. Mengyi Roland. Emlékeztetett rá, hogy milyen sok jót tesznek a társadalomért, a családokért.

A beszédet követően Eperjesi Erika, a Miskolci Nemzeti Színház primadonnája és Jenei Gábor a Madách Színház művésze adott elő operett műsort. A Honvéd banda szól a Stefánián meghozta a vastapsot, a következő dalt pedig már együtt énekelte a közönség a művészekkel. A jó hangulatú koncert végéről természetesen a ráadás sem maradhatott el. Zárásként dr. Mengyi Roland és segítői egy-egy szál fehér rózsával kedveskedtek a hölgyeknek. A nők nevében Cziberéné Bencze Magdolna, a Fidesz csoport elnöke köszönte meg a műsort.

Mellrákosként nyilvántartott (részben már gyógyult) hölgyek vettek részt Miskolcon,  a   Magyar Rákellenes Liga Miskolci Alapszervezete és a PR-MED Egészségház közös szervezésében, a Gárdonyiban tartott ünnepségen. A vendégeket köszöntötte dr. Mengyi Roland és Pelczné dr. Gáll Ildikó, az Európai Parlament képviselője is.

Szerencsen a Rákóczi vár nagytermét zsúfolásig megtöltötték a hölgyek a városi nőnapra.  Ringer  István tárogató játéka után hangzott el dr. Mengyi Roland köszöntője. Kitért arra, hogy azért a sok jóért,  amit a nők tesznek köszönettel tartozik a társadalom. „A elmúlt három-négy évben azt hiszem bebizonyítottuk, hogy nekünk a család, a gyerekek a legfontosabbak”- jelentette ki az ünnepi szónok, aki ennek alátámasztására számos kormányzati intézkedést említett. „Köszönöm, hogy vannak nekünk, köszönöm, hogy ilyen sokan eljöttek”- zárta beszédét dr. Mengyi Roland.

A Tihanyi Vándorszínpad művészei adtak fergeteges műsort, majd Koncz Ferenc, Szerencs polgármestere mondott személyes elemeket is felvonultató, humoros köszöntőt.  Zárásként az ovisok adtak műsort, s természetesen a hölgyek virággal megajándékozása sem maradhatott el.

Tiszalúcon a helyi művelődési ház adott otthont a nőnapi ünnepségnek. Majdanics László polgármester köszöntötte a helyi nőket, akiktől csak annyit kért, hogy érezzék jól magukat. Dr. Mengyi Roland idézett egy, az ünneppel kapcsolatos női megjegyzést, miszerint egy nap az övék, az év további 364 napján a férfiak körül tevékenykednek. Amiben lehet is valami. Azonban, mint dr. Mengyi Roland megjegyezte:  ez a nap azért is fontos,  hogy végig gondolhassák a férfiak mit is csináljanak a többi, 364 napon a hölgyekért. A beszédeket követően  nagy sikerű operett egyveleget tekinthettek meg, majd a helyi ovisok, iskolások és egy fiatal énekes adott műsort. Az ünnepség zárásaként virággal és pezsgővel köszöntötték a hölgyeket.

Taktaharkányban kora este, a művelődési házban rendezték meg a nőnapi ünnepséget.  Szemán Ákos konferanszié köszöntötte a vendégeket, majd felkérte dr. Mengyi Rolandot az ünnepi beszéd megtartására. A képviselő emlékeztetett:  a nőkkel szembeni elvárás, hogy tegye a dolgát a családban, s a munkahelyen is 110 százalékot teljesítsen.  Meg kell köszönni ezt az állhatos munkát.  Erre kínál lehetőséget a nőnap.  A köszöntőt követő műsorban Ringer István tárogatózott, dr. Simon Csaba József Attila Ódáját szavalta el, Újvári Marika énekes pedig nótákat és operett dalokat adott elő. Varga László polgármester bejelentette, hogy sikerült előteremteni az önrészt a szennyvíz beruházáshoz. Megköszönte dr. Mengyi Roland segítségét és a alkalmat megragadva két régi könyvet is ajándékozott neki.

Nőnapi bált rendeztek szombat este Gesztelyen. Az iskola aulája megtelt a jeles alkalomra vendégekkel. Dolce Dance tánciskola tartott bemutatót, majd Simon István polgármester társaságában mondott köszöntőt dr. Memgyi Roland. A közeledő március 15-e apropóján egy történetet elevenített  fel, nevezetesen gróf Batthyány Lajos, az első független magyar kormány miniszterelnöke igazi kemény  nemes ifjú volt, aki egy nő, a felesége, Zichy Antónia kedvéért megszelídült, sőt magyarul is megtanult. Ha nincs Antónia, akkor valószínűleg a magyar történelem szegényebb lett volna egy jelentős egyéniséggel. A köszöntőt követően Eperjesi Erika és Jenei Gábor adott nagy sikerű operett műsort, majd kezdődött a közönség tánc kivilágos virradatig.

A bodrogkeresztúri faluházban a református gyülekezet rendezett bált, amelyen a bodrogkisfaludiak is részt vettek.  A jó hangulatú estén dr. Mengyi Roland köszöntötte a hölgyeket. Humoros beszédében elismeréssel szólt a nők sokrétű tevékenységéről, amelyért köszönettel tartoznak a férfiak. A beszédet követően operett előadást kaptak ajándékba a bálozók.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…