2024. 07. 15. hétfő

Henrik, Roland
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

No roxa áj után Aranyeső?

Sajtóhírek szerint a Magyar Labdarúgó Szövetség 1 milliárd forint jutalmat osztana szét a magyar labdarúgó-válogatott tagjai között, ha kijutnak az Európa-bajnokságra. Csak összehasonlításképpen: ez az 1 milliárd forint, amit nem az Eb megnyeréséért, csupán a kijutásért osztanának szét, csapatszinten nagyjából 3-szor akkora összeg, mint egy csapatsportágban nyert olimpiai aranyéremért járó jutalom. Az is látszik, hogy az MLSZ többre értékelné az Európa-bajnokságra kijutást, mint egy egyéni olimpiai aranyérem megszerzését, hiszen egy-egy játékos akár kétszer akkora jutalmat is kaphat, mint egyéni olimpiai bajnokaink.

Ez is mutatja, hogy az MLSZ, amely az összes sportágat figyelembe véve magasan a legtöbb állami támogatást, messze a legtöbb közpénzt kapja a kormánytól a magyar sportban, mennyire a valóságtól elrugaszkodva működik. Ez a jutalmazási szándék bizonyítja, hogy az MLSZ hűen követi a kormány aránytalan és igazságtalan sportpolitikáját, amely a labdarúgást az „eredményességi” mutatók ellenére magasan a többi sportág fölé helyezi. Sőt, mint láthatjuk, a különböző világversenyeken elért teljesítmények között is irreális különbséget tesz.

Véleményünk szerint ez felháborító. A Jobbik Magyarországért Mozgalom súlyosan aránytalannak tartja ezt a jutalmazási szándékot. Mi is nagyon szorítunk a magyar labdarúgó-válogatottnak, hogy hosszú idő után végre kijuthassunk egy világversenyre. Valamennyien tiszta szívből fogunk szurkolni a csapatnak, hogy sikerrel vegye a pótselejtező jelentette akadályt, és azzal is egyetértünk, hogy a sikert megfelelően jutalmazni is kell. Jutalmazni, de reálisan, az egész magyar sportéletet és Magyarország jelenlegi helyzetét is figyelembe véve.

Éppen ezért felszólítjuk az MLSZ-t, hogy gondolja át a jutalmazási szándékának a mértéket. Tanúsítson szerénységet, szálljon le a fellegekből és reálisan értékelje a magyar válogatott esetleges sikerét!

Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…