2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Nincsenek celebjeink: közgazdász, jogász és autóbusz-vezető a 4K! listáján

A 4K! – Negyedik Köztársaság bemutatta az országos listáját a 2014-es országgyűlési választásokra.
Istvánffy András, a 4K! elnöke elmondta, hogy a Negyedik Köztársaság lesz az egyetlen valóban új párt az idei választásokon, amely nem bukott politikusok visszatérési kísérlete. Ennek megfelelően az országos listán nem régi politikusok szerepelnek, hanem hétköznapi emberek, akik a civil világ felől érkeznek.

 

„Nekünk nincsenek celebjeink, mindennapi emberek vagyunk, akik önkéntesként álltunk bele a küzdelembe. Ma a hétköznapi embereknek két választása van: vagy elmennek innen, vagy átalakítják ezt az országot” – jelentette ki Istvánffy.

 

„Nálunk nem feltétel, hogy diplomás legyen valaki, ahhoz, hogy az országos lista első tíz helyére kerüljön. Szociáldemokraták vagyunk, magyarul a hétköznapi embereket képviseljük. Hiszünk abban, hogy a közügyekben való részvétel nem az elit kiváltsága.” – mondta Papp Réka Kinga, a 4K! szóvivője. „Így az első tíz helyen egyaránt találunk jogászt, közgazdászt és autóbusz-vezetőt. A kivándorlás méretére jellemző, hogy a 4K! listájának első tíz helyén is van, aki ebben a pillanatban Angliában dolgozik.”

 

Az országos lista első 35 helyén álló emberek átlagéletkora 35 év, amivel valószínűleg a 4K! a legfiatalabb párt.

 

A 4K! nem nevez meg miniszterelnök-jelöltet, mivel nem képzeletbeli posztok osztogatására készül, hanem arra, hogy borsot törjön az elit orra alá, megszüntesse a kiváltságait és visszaadja a hatalmat a népnek.

 

Az országos lista első helyén Istvánffy András PR szakember, a 4K! elnöke áll. Istvánffy egyéniben Békásmegyeren, a budapesti 10. választókerületben indul.

 

A második helyen Papp Réka Kinga újságíró, a HaHa alapító tagja áll. A harmadik hely Mezei Dávid üzletkötőé, aki Kőbányán, a budapesti 9. választókerületben indul a választáson.

 

A negyedik helyen dr. Salha Omár jogász áll, a budapesti 13. választókerület egyéni jelöltje. Nagy András közgazdász az ötödik a listán, aki Szombathelyen, a Vas megyei 1. választókerületben lesz jelölt.

 

A 4K! országos listájának hatodik helyén Szalai Roland kisvállalkozó áll, aki Pécsen méretteti meg magát egyéniben. A hetedik hely dr. Sarkadi László nemzetközi jogászé, aki az elmúlt években Angliában dolgozott, és februárban tér vissza Magyarországra, hogy részt vegyen a 4K! kampányában. Budapesten, a VI. és VII. kerületeket tartalmazó 5. számú választókerületben indul egyéniben a választáson.

 

A nyolcadik helyet Gombó Áron főiskolai hallgató, a zuglói, 8. választókerület jelöltje kapta. A lista kilencedik helyén Csókási László, az Iksz oldal szerkesztője van, aki Pest megye 11. választókerületében, Ráckevén indul egyéniben. A 10. hely Völgyesi Krisztián autóbusz-vezetőé, a csepeli, 17. választókerület jelöltjéé.

 

A 4K! 2007-ben indult ifjúsági mozgalomkánt. Évekkel később fordult határozottan politikai irányba, majd 2012-ben alakult párttá. A 2014-es az első választás lesz, amelyen a 4K! részt vesz.

 

A 4K! országos listájának első 35 helye:

 

1. Istvánffy András

2. Papp Réka Kinga

3. Mezei Dávid

4. Salha Omár

5. Nagy András

6. Szalai Roland

7. Sarkadi László

8. Gombó Áron

9. Csókási László

10. Völgyesi Krisztián

11. Györki Zsuzsanna

12. Bassa Zoltán

13. Horváth Nikoletta

14. Szőllőssy Kristóf

15. Kapuvári Tamás

16. Borszéki Attila

17. Rácz Róbert

18. Bartha Attila

19. Solymár László

20. Sági Tamás

21. Mohácsi Péter

22. Nagy Nándor

23. Varsány István

24. Majer Zsuzsanna

25. Horváth Nándor László

26. Hortobágyi József

27. Hellebrandt Flóra

28. Langer Ármin

29. Pintér József

30. Samu Attila

31. Csillagné Jónás Judit

32. Földes György

33. Szigyártó Antal

34. Varsány Istvánné
35. Pászti Zsolt

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…