2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Nemzetközi szervezetek vizsgálják ki az állampolgárai ellen fegyverrel fellépő ukrán terrort!

Nemzetközi szervezetek vizsgálják ki az állampolgárai ellen fegyverrel fellépő ukrán terrort!

A Jobbik Magyarországért Mozgalom aggodalommal figyeli a Donyeck és Luhanszk körüli harcok polgári áldozatairól szóló híreket, tekintettel arra, hogy a közelmúltban több olyan konfliktus is történt a világban (akár a délszláv háborúk, akár a jelenleg Szíriában és Irakban folyó harcok), melyeknek legfőbb elszenvedője a civil lakosság volt. Figyelembe véve a Kelet-Ukrajnából érkező nyugtalanító híradásokat, a Jobbik július 4-én benyújtott határozati javaslatában kezdeményezte a kijevi vezetés által folytatott népirtás elítélését. Azért is különösen sajnálatosnak tartjuk, hogy javaslatunkat az Országgyűlés Külügyi Bizottsága nem támogatta, mivel a legutóbbi, az ukrán hadsereg által feladott területeken talált tömegsír ügye is azt jelzi, hogy aggodalmunk nem volt megalapozatlan.

Noha tisztában vagyunk vele, hogy a modern konfliktusokat információkkal is vívják, mégis felháborítónak tartjuk, hogy az állítólagos tömegsírok létéről a sajtószabadságra máskor oly kényes nyugati médiumok szinte egyáltalán nem tájékoztattak, azokról mindössze az orosz hírforrásokból lehetett értesülni. Tekintve, hogy épp ezen – a nyugati sajtó által önkényesen előidézett – egyoldalúság miatt nagyon nehéz objektívan tájékozódni a Kelet-Ukrajnában élő polgári lakosság szenvedéseiről, a Jobbik felszólítja az ENSZ-t, az EBESZ-t, a Nemzetközi Vöröskeresztet és valamennyi nagy nemzetközi szervezetet, hogy független vizsgálataikkal tárják fel, milyen, adott esetben súlyos humanitárius bűncselekményeknek vannak kitéve Donyeck és Luhanszk megye harcok sújtotta területein élők. A Jobbik fontosnak tartja azt is, hogy az orosz híradásokban bemutatott tömegsírt a fenti szervezetek is vizsgáljà ¡k meg, és szolgáljanak elfogulatlan tájékoztatással.

A Jobbik egyúttal felszólítja a magyar kormányt, hogy fejezze be az agresszív és felelőtlen euroatlanti háborús politika támogatását és hagyjon föl az ukrán területi integritás illuzórikus álláspontjával, hiszen éppen a kijevi hatalom az, mely teljességgel lehetetlenné tette és teszi Ukrajna egységét. Egy olyan kormány, mely fegyveres erejével saját polgáraira támad, elveszíti legitimitását, országát pedig szükségszerűen dezintegrációra ítéli. Felhívjuk a magyar kormányt, hogy korábbi, értékelvűséget hirdető diplomáciánk jegyében álljon ki a sorozatos jogsértések ellen, és ne támogasson egy saját népe ellen fegyverrel és terrorral fellépő kormányt.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezető-helyettese

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek